Ser att min blogg får en del sökhits på ord som ”flygvärdinna lediga jobb”, ”bli flygvärdinna” och ”söka jobb som flygvärdinna” just nu, och tänkte dirigera alla sökande till sidorna där jag skriver lite om just flygvärdinnejobbet, till exempel HÄR, HÄR och HÄR.

Vill också passa på att tala om att ett flygvärdinnejobb är tufft och krävande, både fysiskt och psykiskt (man bär och lyfter tungt i köket, arbetar VÄLDIGT tätt inpå sina kollegor och träffar alla möjliga sorters människor, får styra upp både större och mindre kriser av olika slag), men också väldigt väldigt roligt, fritt och självständigt.

För att vara en bra flygvärdinna behöver man vara just självständig, och stark, mentalt och i kroppen.

Man bör vara bra på att ta egna initiativ och fatta saker snabbt, precis som i de flesta arbetaryrken, och det underlättar om man är hyggligt väluppfostrad, lite empatiskt lyhörd och har humor.

Lycka till, googlare!

Här är jag som flygvärdinna i tjugosjuårsåldern, på en layover på Fuerteventura med några kollegor.

(Ett par mer dramatiska skildringar av yrkeslivet ombord kan jag förresten erbjuda HÄR, HÄR och HÄR, om ni är intresserade, och HÄR har jag skrivit någonting för alla som jobbar, oavsett område. DEN HÄR TEXTEN tycker jag också att alla som har eller söker ett arbete ska läsa.)

HÄR HAR NI OCKSÅ EN TEXT SOM JAG SKREV NÄR JAG FORTFARANDE FLÖG OCH TYCKTE ATT DET VAR TOPPEN.