Jag är lite hängig efter operationen som avlägsnade min elaka cysta på ena äggstocken, och mår allmänt risigt.

Bet ihop och gick till jobbet(-en) direkt efter, cause that’s what Änderssöön does, men nu är jag ångerfull och lätt ångestladdad, ligger mest i soffan och äter is, kollar Innan vi dör (kunde inte låta bli längre) och förra säsongen av Vår tid är nu för recap inför de nya avsnitten som kommer om några dagar.

Tycker ganska synd om mig, och är glad att jag har en man som daltar med mig, vänner som bryr sig och en kollega som droppade förbi tidigare idag med en bok och lite ljuvligt distraherande struntprat.

Häshtägg feeling blessed I guess, men mest känns det deppigt och ynkligt att vara jag just nu tyvärr.

-Vem fan tackar dig för att du går till jobbet när du inte är helt hundra? skällde en kamrat retoriskt på mig när jag tyckte att jag var tapper som tog mig an att fullfölja mina schemalagda arbetspass, och jag sa att jag gör det.

Om jag inte kan smitta någon annan (äggstockscystor är bra på det sättet, inte luftburna), och jag kan stå och gå på benen, mår jag mentalt dåligt av att vara hemma från jobbet.

Det passar sig inte för min självbild att vara sjukanmäld, slagen, nedbruten, och tanken på att någon annan gör mitt jobb medan jag är hemma och vilar för att jag är lite opasslig driver fram mer ångest än vilken kräksjuka som helst.

-JAG tackar mig för det, sa jag, men är beredd att omvärdera den inställningen nu när jag är inne på tredje dagen av att ligga och deppa i soffan med ont i hela kroppen, riskerar att behöva ställa in en sedan länge planerad resa.

Då är det glädjande att tänka på att jag kan berätta för omvärlden hur jag har det.

Jag läses, alltså finns jag?

Äänderssön out!

(Och går således helt in i spekulationerna kring huruvida Mimicas kommer att hitta Chippen eller om hans stenhårda morsa förmår skydda honom med den nya, photoshoppade Umeåidentiteten. Jag tror på det förstnämnda, och att killen kommer att behöva använda alla fula tricks han lärde sig i Centralamerikas gangstervärld, vad tror ni?)