Välj en sida

Jag är ganska säker på att jag är att betrakta som en stor miljöbov i flera avseenden trots att jag aldrig har ägt en bil och inte kan föreställa mig hur det skulle kännas att kasta skräp på marken i stället för i en papperskorg.
Jag diskar under rinnande vatten, källsorterar bara ”det värsta”, och äter kött varje dag.
Men framförallt (jag har nyligen börjat acceptera SAOLs rekommendation att skriva ihop de två orden, vilket jag anser tjänar som bevis på att det aldrig är för sent att lära gamla hundar och så vidare) konsumerar jag väldigt mycket kläder.
Både jag och mitt barn har välfyllda garderober med långt fler plagg än vi ”behöver” och jag köper ofta nytt av det enda skälet att jag tycker att något är snyggt.
Med tanke på hur mycket av jordens resurser som sägs förbrukas bara för att tillverka ett enda par jeans (jag bor just nu i ett par helt nya från Zara, med vida ben och hög midja, dundersnygga till någon av mina cashmeretröjor och dojor med lite klack eller tjock sula) hjälper det föga att jag är duktig på att Traderasälja mina kläder när jag känner mig färdig med dem, och jag borde säkert uppleva någon slags klimatångest när jag tänker på det, men jag försöker tänka positivt i stället, intala mig att jag har lite slack-mån eftersom jag inte röker, avskyr halloumi.

Och för några dagar sedan hände något som helt revolutionerade min syn på kläder. Jag upptäckte Facebookgruppen Sy och skapa om gamla kläder till nya.
Det väckte mitt intresse för att just sy om och ändra kläder i stället för att rensa bort dem, därmed skapa en personlig look, få utlopp för lite ackumulerad kreativitet.
Tror inte att vi behöver vara oroliga för att jag plötsligt ska bli synlig i allt för fantasifulla kreationer, men jag har långt framskridna planer på att ta mig an nybörjarprojektet ”kjol av sjalar” eller liknande.
Lovar att återkomma med resultat, och hoppas att alla ni som följer min blogg och är intresserade av kläder också joinar den enormt inspirerande gruppen där många visar upp de mest välgjorda plagg och smarta idéer på återanvändning.