Välj en sida

Nu är jag hemma och tillbaka i vardagen efter en underbar semestervecka i Europa.
  

Paris, som jag besökte för allra första gången, var precis så ljuvligt som andra har beskrivit det för mig.

Jag gick enligt iphonens app i runda slängar 2,5 mil om dagen längs dess gator och torg, och tyckte att allt omkring mig var väl värt att stanna och titta en extra gång på.
Alla fantastiska byggnader från 1600-talet, idylliska parker (som redan var försommargröna) och de kvällssamlingsplatser på restauranger och kaféer som gav just det där gemytliga, varma intrycket av staden som böcker och filmer har förmedlat till mig.

Annat som gjorde min Parisresa till en av de bästa utlandsvistelserna på länge var till exempel maten och hur lättillgänglig staden var för mig som dåligt påläst (annat än i stadens dramatiska historia och äldre politik), ej fransktalande turist.

Jag har nästan ätit ihjäl mig på goda croissanter och pain au chocolates, och besöket på Le Relais del’ Entrecote i området St Germaine var verkligen en av resans höjdpunkter.
En supermysig restaurangmiljö med besökare i alla åldrar och mycket hög ljudnivå.
De serverar en enda rätt (gissa vilken!) och man får välja hur man vill ha den tillagad.
Jag åt mig mätt och fortsatte sedan att äta en bra stund till av den enkla anledningen att maten var ohyggligt god, och för att ett gäng proffsiga, gammalmodigt uniformerade servitriser ständigt fyllde på besökarnas tomma tallrikar med mera mat.
Rekommenderar er helt klart ett besök där om ni är i Paris.

Tunnelbanenätet är fullständigt heltäckande och mycket lättbegripligt även om man inte talar eller läser franska.
Tågen går varannan minut under större delen av dygnet, och det är billigt att köpa ett flerdagarskort (som är en mycket liten pappersbiljett).

London har jag besökt i många kortare perioder när jag jobbade som flygvärdinna (jag tillbringade till och med hela julhelgen där en gång för några år sedan, med kollegorna som enda sällskap i en i övrigt ödslig och nedstängd stad), men hade långt större utbyte av metropolen nu, när jag upplevde den tillsammans med min stora kärlek.

Vi bodde på Hotel Conrad St James (rekommenderas!) och både St Pauls Cathedral, Science Museum, en båttur på Themsen, Primark (jag vet vad min moral borde säga om det, men vad fan då, som om inte H&M och alla andra kedjor som säljer billiga kläder är lika goda kålsupare), Towern med tillhörande bro (som har ett ruggigt coolt glasgolv) och framför allt musikalen Lejonkungen hanns med, liksom massor av promenerade och god mat.

Nu är jag fulltankad med energi och kreativitet inför en härlig jobbsommar, och nästan helt klar med andra boken i serien om Tebbe.
Känner mig ruggigt pigg på att göra lite krafttag med bloggen också, med nyväckt inspiration till att publicera längre texter och snyggare bilder.

Hoppas att ni hänger kvar och fortsätter att växa, min högt uppskattade läsarskara!

 

  
(Påminner inte Tower Bridge om den som syns i filmen Mio min Mio med Christian Bale?)