Talade med en vän om hur mycket ”nytt år” betyder för oss båda.
Det symboliska slutet och den ännu mer symboliska början.
Jag håller mig sedan länge med vanor och rutiner, för att inte säga ritualer, för årsskiftet.
Det allra viktigaste är nya skor (helst rosa) och en playlist döpt till det nya årtalet.
Jag väljer också alltid ett valspråk.
2019 var det en textrad ur en Eldkvarnsång som sammanföll väl med en tanke i slutet av december förra året, men när den devisen lägger sig för att dö den 31 december finns det plats för en ny paroll, inte nödvändigtvis stulen eller med en musikalisk koppling. Jag ruvar lite på en, men har inte bestämt mig ännu.

Playlisten har i alla fall börjat ta form, och jag är ganska säker på att jag kommer att ha musik i öronen ungefär lika många minuter som Spotify påstår att jag brukar.

Har goda förhoppningar om att 2020 blir ett år i dur!