I årsskiftet ska jag byta jobb, för jag har fått ett nytt som jag är enormt peppad på.

Extrajobben behåller jag, men min huvudsakliga arbetsgivare byter jag ut för att lära mig nytt, utvecklas och röra mig framåt, uppåt.

När jag outade det på min nuvarande arbetsplats (inte med ordvalet ovan) som jag har trivts jättebra på under flera år haglade frågorna, och en mindre väluppfostrad bekant utbrast att jag inte ska se det som ett nederlag om jag ångrar mig och vill komma tillbaka om några månader. (Jag antar att man menar väl när man säger sådant, men…)

Jag går upp en bit i grundlön i samband med jobbytet, men eftersom jag inte kommer att jobba treskift längre tappar jag alla OB-tillägg, vilket innebär att min årsinkomst lär vara tämligen oförändrad i början (med lediga jul- och midsommaraftnar som ovärderlig bonus), och detta har väldigt många som inte har med saken att göra ställt väldigt många oförskämda, påträngande frågor om.

Pengar är privat, och även om jag kan bli ställd av så ohövliga påhopp som direkta frågor om mina inkomster från någon annan än en anställd på Skatteverket har jag nu utarbetat ett standardsvar som verkar funka.


Och även om jag är nervös inför att byta arbetsplats, kollegor och livsstil (från och med januari är varje dag en sovmorgon, och varje helg fri att planera aktiviteter på, vilken grej!) ser jag verkligen fram emot det, och tror att det beslutet har potential att i retroperspektivet bli ett av de bästa jag någonsin har fattat.

(Men håll en tumme för mig i början will ya, så att inte taktlösa tanten får se mig komma krypande tillbaka…)


Meddelande från någon med schystare stil, lämnat på mitt skrivbord vid dagen för det stora avslöjandet.