Jag ÄLSKAR Allt för Sverige, SVT-serien om amerikaner som söker sina rötter bland svenska utvandrare.

Nya säsongen gör mig inte besviken, och jag har redan skaffat mig favoriter bland deltagarna. (Hejar mest på den skäggiga brandingenjören David och den känslosamme lågstadieläraren med den perfekta luggen, Kyle. Tror att båda har goda förutsättningar att vinna. Blev lite ledsen när Domonique, coola tjejen som stridit i Afghanistan, blev utslagen eftersom jag hade velat se mer av hennes fascinerande personlighet.)

Tyvärr grinar jag mig genom varje avsnitt eftersom jag tycker att det är så FINT när deltagarna får lära känna sitt ursprung och besöka platserna deras förfäder verkade i (har ju släktforskat en del själv, och vet hur speciellt det kan kännas), och senast idag snörvlade jag mig genom sekvensen när Andrew fick besöka sina släktingars gamla boplats.

Ser verkligen fram emot att följa nya säsongen, och hoppas att några av deltagarna ska ”leva vidare” som intressanta karaktärer att följa i sociala medier, som mina favoriter Tori och Nathan från förra året.

Googlesnodd bild.