Välj en sida

Jag har börjat följa massor av instagramprofiler som visar koalor och koalabebisar.

Det är något mycket lugnande med det, när morgontidningen är svart av krigsrubriker och dödssiffror, och nästan alla som brukar vara tämligen normala i sina sociala onlinekanaler har fått spelet och bara pratar Corona, på ett skräckslaget och ovetenskapligt, antagande sätt.

Som Hjalmar Söderberg trodde på köttets lustar och själens obotliga ensamhet tror jag på Anders Tegnell och mitt starka immunförsvar (enligt uppgift lätt nedsatt just nu, som hos alla gravida).

Om ni är intresserade av att läsa något om Corona som inte leder till omedelbar panik och dödsångest rekommenderar jag varmt den här texten av Anders Bolling, den här artikeln i Illustrerad Vetenskap och statistiken på Folkhälsomyndighetens hemsida som uppdateras dagligen.

Vi har turen att bo i ett tryggt land som kan hantera ”katastrofer” av den här typen (som skulle ha varit långt mindre om alla hade varit lika bacillmedvetna som jag, från början) med hjälp av kunniga, utbildade och välförberedda experter, och om du känner dig orolig kan du fortfarande ta en lugn stund på soffan och scrolla koalor på Instagram. Det är inte världskrig utanför fönstret, bara en ny, utmanande situation för sjukvården och riskgrupper, som hela världens lärde arbetar med att försöka lösa, är på god väg att komma till rätta med.