Välj en sida

Jag är ohyggligt ointresserad av att laga mat och tänka på mat, trots att jag gillar att äta den.

Det är som om jag glömmer varje dag att jag så småningom kommer att bli hungrig och därför borde ha någon slags plan för nästa måltid, och så improviserar jag bara fram någon takeaway eller en yoghurt när jag måste.

Försöker ändra på det nu, äta tre välplanerade mål mat om dagen, och sedan jag upptäckte att ugnsgrillad lax och mikroångad broccoli är precis lika lätt att förbereda som hämtad sushi har det seglat upp på toppen av listan över favoritmat.

Andra paradrätter jag kan prestera är spaghetti och köttfärsås (enligt rör-ihop-köttfärsen-med-färdig-sås-ur-burk), fiskpinnar med makaroner, ruggigt goda frukostsmoothies och tacos (det kan vara rätt tungt att öppna burkarna och värma bröden till exakt rätt temperatur, men resten är lätt).

Jag vill påstå att mina bristande kunskaper vid spisen inte alls gör mig till en sämre människa, utan bara är ett tecken på att jag har valt att lägga fokus på andra intresseområden.

Få heltidsarbetande människor som lagar ”riktig” mat från råvaruscratch varje dag hinner skriva böcker och promenera minst en mil om dagen liksom.