Välj en sida

Såg en genomskinlig handväska när jag rotade runt på Afound nyligen (mitt favvoställe att leta kläder på just nu), och rös av obehag inte bara för att den var ful, utan vid tanken på att någon skulle få full insyn i vad man bär omkring på hela dagarna.
Jag lämnar sällan hemmet utan min Campomaggirygga eller Campomaggi-knockoff-handväska, och innehållet i dem spänner över flera kategorier.
Nycklar, läppglans, anteckningsböcker och pennor är grunden i min överlevnadspackning för dagen, men också kex, handsprit, mobilladdare och allergimedicin kan behöva packas ned, tillsammans med diverse annat, som överfallssprayen, blodtrycksmätare (jag ligger lågt) och en extra sjal.
Innehållet i en kvinnas handväska ser jag som något mycket privat, som ingen annan ska in och rota i, och det skulle aldrig falla mig in att säga ”kolla i min väska” om någon frågar efter tuggummi eller tamponger. JAG bär och administrerar mina grejor, ingen annan.

Således anser jag att det säger något om en kvinna om hon har en fullt genomskinlig väska på ena axeln eller försöker sträcka ned fingrarna i någon annans.
Att hon saknar något av integritet, självständighet och insikt i värdet av personligt utrymme.

(Japp, en Campomaggiväska kostar långt mer än plast från sånt-som-alla-andra-har-kedjorna, men man har glädje av den mycket länge, i alla upptänkliga situationer, precis som man har av att inte tillåta utomstående full insyn i ens liv.)