Behövde som sagt en ny bikini.

Avsatte en eftermiddag till projektet och inledde med att prova mig genom hela Twilfits sortiment medan jag pratade i telefonen, lyssnade på en ljudbok och en halv podd.

Hade researchat överdelen på bilden nedan online och tyckte att den var lite ballt retro, men när jag krånglade mig in i den skavde den obekvämt och skapade valkar till och med där jag inte brukar ha några, så den valde jag bort.

Hittade en snygg från Freya, också blå, men den fanns inte i min storlek och var vid närmare eftertanke lite för mycket old lady för min smak.

Sedan stod jag och stirrade ned min egen spegelbild i det elaka lysrörsljuset ett tag, föraktade mig själv för att jag inte ser ut som Jessica Biel, och slösade bort en ganska lång stund av mitt liv på det sättet innan jag påminde mig om två saker.

1. Jessica Biel har en jävligt motiverande heltidslön för att se ut som Jessica Biel, och flera anställda som tränar, matar, stylar och poserar Jessica Biel för att se ut som Jessica Biel.

2. Min kropp är frisk och stark och gör bara ont ibland (träningsvärk och mensvärk då och då, och en huvudvärk som kommer sig av loj hållning och för mycket skärmtid), och dess lyckligt lottade ägarinna bör således hålla käften om självupptagna kroppsnojor och bada fucking naken om nu hela bikinigrejen, denna bagatell bland bagateller, figurerar som ett ”problem” i sammanhanget.

Med de två tankarna i huvudet gick jag till Cubus och valde den mest färgglada bikini jag kunde hitta, som liksom tilltalade mig från galgen.

Jag ögonmåttade storleken ungefärligt, pröjsade cirka 150 kronor per del och beslutade att den här sommaren inte heller kommer att gå till historien som året när jag tävlade med andra tjejer om snyggast beachbody.

Men jag förbehåller mig ändå rätten att bära bikini när jag spelar beachvolley eller ligger någonstans nära vattenkanten och läser dystra dramer, och är glad att jag nu har en som är lite ballt annorlunda.

(Och en grej jag INTE kommer att göra är att dra upp bikinitrosan mellan skinkorna, string style, som en del kvinnor av någon anledning har börjat göra. Det är ju att likställa med att gå naken, typ.)