Välj en sida

Jag läser ganska sällan skönlitteratur på andra språk än svenska (mer info om mina språkfärdigheter HÄR), men när jag gör det märker jag genast hur mina kunskaper utanför modersmålet fräschas upp och förbättras, att mitt ordförråd växer.

Tyvärr är det svårt för mig att gilla böcker på andra språk lika mycket som dem jag kan läsa snabbt och lätt på mitt modersmål, så det är viktigt att handlingen i utländska böcker håller mitt intresse vid liv på varje sida.
Det gjorde verkligen storyn i Water for Elephants av Sara Gruen, och jag tycker att du ska läsa den även om du har sett filmen. 
 

Andra böcker jag gillade på sitt engelska originalspråk är Can you keep a secret och I’ve got your number av Sophie Kinsella.
(Twenties girl av samma författare var dock klart bättre på svenska, av någon anledning.)