Har som sagt tagit ett litet uppehåll från min blogg, men det är som om jag alltid hittar tid till att skriva, och när jag ändå skriver, kan jag lika gärna sno ihop något till bloggen.
”Mens järna e vah-ma” som man säger i Småland (när man menar medan järnen ännu är varma) liksom.

Jag gjorde dessutom ett personlighetstest på jobbet nyligen, i vilket jag flera gånger underströk att jag ogillar att lämna uppgifter ofullständiga, trivs med rutinarbete, och då tänkte jag på hur sådana där vetenskapliga psykologiska frågeformulär som används i rekryteringsprocesser har en hel del gemensamt med vanliga simpla blogglistor.

Här kommer en ny, snodd via Google i vanlig ordning.

Om du fick leva ditt liv i en teveserie, vilken skulle du vilja vara i?
HIMYM så klart!
Eller Bevvan. Då skulle jag vilja vara Donna, hon var alltid en så behagligt curlad glidare som ingen någonsin kritiserade, hur dum i huvudet hon än var.

Om du var en stor sten, var skulle du vilja vara då?
Vid havet, men inte i.

Vad tror du skulle vara annorlunda i ditt liv om du var av det motsatta könet?
Min karriär hade högst sannolikt varit i det närmaste spikrak och långt mer framgångsrik än den är idag, men det hade den nog varit om jag hade fötts in i en högre samhällsklass också.
Eller om mina föräldrar hade haft känningar inom någon av de branscher jag har försökt att slå mig fram inom.
Det finns många om som man inte blir glad av att tänka på.

Vilket är ditt favoritverktyg?
Orden.
Och så gillar jag att renovera med storslägga och murbruk. Finliret sparar jag till de dystra dagarna som till sin karaktär ofta tycks stillsamma.

Vad gör du om tio år?
Jobbar så in i helsike och skriver böcker när jag är ledig. Ser lite äldre ut.

Vad tycker du om ordet hen?
Att det är användbart när man vill anonymisera någon i en text eller i ett offentligt sammanhang, men en skymf och en uppvisning i respektlöst, nedsättande beteende att säga om/till sina barn eller andra människor.

Vilket är ditt bästa recept och varför?
Min mammas kladdkakerecept från 1970-talet.
För att det alltid resulterar i en hittills obesegrat god kladdkaka.

Vad tycker du om köttkonsumtion?
Att kött är gott och nyttigt, och att man som konsument bör tänka på att köpa rätt kött, både för att säkra sin framtida hälsa och för att hjälpa de bäst lämpade bönderna, som tar väl hand om sina djur, framåt.

Är du beroende av något?
Att skriva.
Och choklad.
Är också något av en arbetsnarkoman.

Vilken musik triggar din nostalgiska sida mest och varför?
Just nu är jag i en period (främst med anledning av ett särskilt skrivprojekt) i vilken vissa låtar av Lundell och Wilmer X, plus Christian Walzs ”Wonderchild” tar mig direkt tillbaka till mina early twenties och långa promenader på metertjocka, snötyngda Norrlandsisar.

Vad gör dig riktigt förbannad?
Lathet, gnäll, otacksamhet och lösmynteri.

Har du något riktigt bra husmorstips?
Att vänta tills tvättkorgen är helt full alternativt garderoben tom innan man tvättar sina kläder.
Och så är det bra att pressa ut all luft ur påsar som man förvarar bröd i.
Man kan gnida blixtlås som inte håller ihop med ett stearinljus också, så funkar de bättre ett tag.


Och här får ni en helt osminkad bild på mig.
Det händer verkligen inte varje dag!