Välj en sida

Kommer ni ihåg böckerna jag skrev för några år sedan? 
De var chicklittromaner som utspelade sig i flygvärdinnemiljö och sålde ganska bra på nätet och i Pocket Shops butik på Arlanda, gav mig ett litet stipendium och välkomnade mig in i Författarförbundet.

Jag fick en del mejl från tonårstjejer som gillade dem (trots att den tänkta målgruppen egentligen var något äldre), och sågades tämligen brutalt av anonyma röster i diskussionsforum och hatiska bloggar.

Expressens recensent hyllade den kvinnliga huvudpersonen, men samma fiktiva karaktär dömdes ut på Aftonbladets kultursidor som ”svår att tro på”.

Det känns som om det var tusen år sedan, men det är faktiskt så lite som åtta år sedan.

Jag har skrivit en hel del sedan dess, men mest blivit vid min läst i kulisserna, arbetat med textbearbetning och redigering.

Nu tycker jag dock att det är dags igen, och har färdigställt en ny bok som kommer att publiceras under vintern.

Det är en ungdomsroman med idrottstema den här gången, och därmed tror jag faktiskt att jag har hittat hem till en genre som jag kan utvecklas inom, möjligen bli riktigt jävla bra på.

Grejen med att skriva är ju att man oftast blir bättre på det ju äldre man blir, och ju mer man läser och tänker, lär sig av de misstag man gör i varje text.

Jag ser fram emot att nå ut till en ny målgrupp och få höra vad mina läsare tycker om nya boken, och jag kommer naturligtvis att meddela här på EvaEmma.se när den finns att köpa i en nätbokhandel nära dig.

(Och nej, om någon undrade, det blir inte avklätt på omslaget den här gången…)