Välj en sida

Jag är av den bestämda uppfattningen att den bästa julkalendern i modern tid heter Tjuvarnas Jul och sändes 2011, även om jag också fortfarande kan se storheten i min barndoms favoriter Sunes Jul och Ture Sventon.

Gillade Barnen Hedenhös som visades för ett par år sedan också, och Allrams höjdarpaket från 2004 är en produktion jag håller högt inte bara för att den var en riktigt bra julkalender utan också för att jag när ett stort intresse av dockteater och tycker att flera av figurerna i handlingen är direkt genialiska.

Men den näst bästa julkalendern, om ni frågar mig, kan återupplevas på SVT Öppet Arkiv idag och heter Jul i Kapernaum.

  
Jag ämnar tillbringa kvällen framför den med risgrynsgröt och nybakade lussekatter, det vill säga njuta julmys i allra högsta grad.
(Julkalendrar på tv, liksom annan kultur gjord för barn, är faktiskt inte strikt reglerad till att endast och enbart få upplevas av barn, utan kan med fördel ses även av vuxna.)

Hoppas att ni också får en mysig fredagskväll med mycket julefrid, och att ni kanske förhöjer upplevelsen genom att beställa er ett exemplar av ungdomsboken Tebbes Trubbel HÄR, eller, om ni vill hinna få boken levererad i brevlådan i god tid för att slå in den och lägga den under granen, klickar hem den på Tebbes Facebooksida HÄR.