Välj en sida

Jag och en kamrat roade oss nyligen med att lista alla jobb vi har haft.

Kamratens lista blev tre punkter lång, inklusive nuvarande jobb och ett sommarjobb under högstadietiden, och min något längre.

-Alltså din arbetslivserfarenhet är ju något alldeles i hästväg!
-Jag vet. Men en del jobb har jag bara haft väldigt kort, typ om jag slutade på ett jobb och hade ett glapp på några veckor tills jag skulle börja på nästa tog jag ett annat, mellan-jobb-jobb liksom. Och en del är bara extrajobb som jag hade några timmar i taget medan jag pluggade och så, eller tillfälliga uppdrag från perioder när jag har dubbelskiftat för att dra in extra pengar till något kul.
-Men ändå…
-Jag vet…
-Inte ens Kalle Anka kan ju ha haft så där många jobb, och han har ju ett nytt i varje serie…
-Ja, vad ska jag säga? Jag är en multikompetent kvinna!
(Och skrattar bäst som skrattar sist! Fler än en gång har jag råkat ut för hånflinande, arbetslösa mediatjejer som har ansett mig vara en loser när jag har åtagit mig hederliga knegaruppdrag, men nu när vi börjar närma oss trettio är det bara jag som har ett helt okej sparkonto, fast månadsinkomst och förhållandevis låga lån på mitt hem och min utbildning.
HAHAHA till de otrygga frilansslavarna som anser sig för fina för att hugga i och därmed sitter på nåder i sina pojkvänners andrahandslägenheter och tigger uppdrag dag för dag. HAHAHA!)

Min arbetslivserfarenhet i alfabetisk ordning:

Barnskötare (Ganska kul!)
Bloggare (Högst överskattat.)
Fiskrensare (Slabbigt!)
Flygvärdinna (Världens bästa jobb om man hittar rätt arbetsgivare, vilket jag till sist hade turen att göra.)
Fritidsledare (Fick hybris av ”Är EvaEmma här idag? JAAAAA HURRAAAAA!” Fin tid i livet som jag delvis slösade bort på ett otacksamt sätt genom att gå och längta in i framtiden.)
Idrottsledare (Those who can’t do, teach?)
Kassörska i leksaksbutik (Kul, lättsamt, men tyvärr trista kollegor.)
Konferencier (LÄTTA PENGAR!!!)
Kvällstidningskolumnist (Inget jag skulle quit my dayjob för direkt.)
Lokaltidningsreporter (Roligt nästan jämt.)
Lärarvikarie (Trivdes jättebra! Fick mycket beröm och uppskattning av sköna kids och fina kollegor och chefer också, sådant har alltid motiverat och sporrat mig.)
Personlig assistent (Försökte intala mig att jag gjorde en insats men tappade mest tron på mänskligheten och det svenska skolsystemets förmåga att hantera avsteg från normen.)
Pokerdealer (Schysta arbetstider, trevliga kollegor, okej lön, USEL arbetsmiljö.)
Pr-konsult (Det var väl helt okej, men hög arbetsbelastning, och för en arbetarklasstjej från landet framstår hela branschen lätt som en patetisk låtsasvärld full av hysterikor och förvuxna barnungar.)
Produktionsassistent (Inga bestående minnen av det alls egentligen, det är ett vanligt springflickejobb på tv, inte särskilt utvecklande eller intressant men ganska krävande.)
Projektledare (Helt okej när projekten är det.)
Receptionist och administrativ assistent (Där var jag i mitt esse, trivdes som fisken i vattnet!)
Researcher (Får inte prata om det.)
Scripta (Passade mig utmärkt eftersom ordning och reda är mitt middlename.)
Servitris (Helt klart tråkigaste jobbet jag någonsin har haft, vill ogärna ha det igen.)
Säljare, av bland annat gps-teknik, dykardräkter och locktänger (Kul!)
Telefonintervjuare (”Hur ofta tvättar du fönstren, en gång i veckan, en gång i månaden eller mer sällan?” Trivdes bra med det. Arbetstiderna var bekväma, och det gav mig en inblick i den svenska folksjälen. Dessutom brukade en kollegas urmysiga hund sova på mina fötter medan jag jobbade, som en bonus.)
Textbearbetare (En favorit.)
Vårdbiträde (Största fiaskot hittills i mitt yrkesliv! Kräktes varje dag och tyckte att allt var överjävligt äckligt, led stort av min skamliga, ynkliga överkänslighet men blev tvungen att sluta efter bara någon månad eftersom det uppenbarligen är lögn att ”man vänjer sig”, som alla in i det sista påstod.)
Webredaktör (Folk kan inte skriva, och det är ganska tröttsamt att påminnas om det på heltid…)

Utöver detta har jag drygt sex års universitetsstudier på mitt samvete, och jag är bara 28 år.
Vad ska det bli av mig?
Precis just exakt det jag är idag, om jag får önska!

(Om någon vill veta mer om EvaEmma Anderssons utbildning och arbetsliv är det fritt fram att kika in på EvaEmmas Linkedin-sida HÄR.)

20130315-100459.jpg