Välj en sida

Jag blir så himla glad när mina läsare hör av sig via mejl och Facebook, uppskattar verkligen att få höra vad teens tycker om Tebbe.

Lovisa Von Fircks som går i åttan och hittade Tebbes Trubbel i sitt skolbibliotek har skrivit en recension som jag fick tillåtelse att publicera här.

Stort tack Lovisa!

Lovisa von Fircks recension av Tebbes Trubbel:

I Tebbes Trubbel följer vi Tebbe eller Tove Beatrice Erikson när hon navigerar genom det inte så fullt glamorösa livet i Stockholm. Vi får följa med henne på hanbollsträningarna, gymnasieskolan hon hatar, träningsdagboken, vänner som förändras, bananer och så klart dagdrömmar där Tebbe ställer världen tillrätta igen för världen är ju faktiskt ganska orättvis. Det som förändrades under bokens gång var sättet som jag såg Tebbe på. Från att tycka att hon bara var en självupptagen tjej med kvarvarande tonårssymptom som överskattade sig själv till en ganska modig tjej som är ambitiös och bara vill ha vänner, en pojkvän (och uppnå sina mål) som förstår henne. Det känns som om man påverkas starkt av hur huvudpersonen ser på sig själv och världen vilket leder till att man förstår henne bättre. Det här är en bok som inte ska sträckläsas för då kan dagarna i Tebbes liv verka väldigt lika varandra. Den passar nog bättre för de som inte är vana att läsa mycket än de som sitter timmar i sträck. Det är en bra inledning, följs upp av en handling med ett smart skrivet språk men slutet är lite för långdraget för min smak. Med andra ord (Tebbes ord) en ganska schyst bok.