Jag har ganska många olika glasögon.

Gillar att variera mig, men mina favoriter är ett par svarta från Love Moschino och ett par röda som jag tror är av Specsavers eget fabrikat.

De röda råkade tyvärr ut för en liten olycka för ett tag sedan, under spontan bollkastning i glada vänners lag, men när glaset lossnade ur ena ”ögat” petade jag helt enkelt tillbaka det, putsade till det med tröjärmen.

Sedan gick jag omkring och kände mig märkligt yr och illamående några timmar, beskyllde allmän trötthet, skiftarbete och tidpunkten i min månatliga kvinnocykel. (Inte skumgummibollen som träffat mig i tinningen med URSINNIG kraft, ety den vuxna karln som aggressivt SLUNGADE bollen på mig KASTAR SOM EN LITEN FLICKA!!!)

Först på kvällen, när jag tog av mig glasögonen för att tvätta ansiktet, insåg jag att jag hade fäst det tappade glaset bak-och-fram, möjligen också upp-och-ned, och gått omkring med ett helt skevt synfält hela eftermiddagen.

Man kan tycka att det är märkligt ouppmärksamt av mig att inte någon gång under dagen notera detta, liksom felsöka min nördutrustning, men jag vill hellre se det som om jag är en person som inte är så lättstörd, utan förmår fokusera till hundra procent på det jag gör utan några prinsessan-på-ärten-klagomål eller hysteriska anfall (på utsidan).

I keep my cool och trampar på liksom.

Och eftersom jag alltid köper mina glasögon hos Specsavers är de snart som nya igen, lämnade in dem till ett vänligt proffs igår som skulle ”skruva och fixa lite”, helt gratis.