Jag tycker verkligen om Dagny Carlsson, den 106-åriga bloggaren.
Det är något genomsympatiskt och liksom grundläggande vettigt i allt hon säger, och hon fyller mig med hopp om en ljus framtid när hon visar hur frisk och stark man kan vara i sin ålderdom, om man är en alldeles vanlig människa.

Läste nyligen hennes bok, som gjorde mig glad och väckte en ganska stor och viktig tanke hos mig, en insikt om att livet är så långt (om man har tur) att man någon gång kommer att vara lite osäker på om en särskild händelse inträffade när man var fyrtio eller femtio år.

Jag gillar att läsa biografier, just för att de påminner mig om hur mycket ett liv kan innehålla av lite allt möjligt, och att nästan inget är direkt livsfarligt.

Ur Dagny Carlssons biografi tar jag med mig ett citat: ”Man får inte vara rädd för lite besvär om man vill ha roligt.”
I kombination med en grej jag hörde henne säga i en intervju en gång (”När man har tråkigt blir man deprimerad, och det ska man akta sig för”) känns det som allt man behöver veta för att leva ett långt och hälsosamt liv.

Bild lånad ur Dagny Carlssons bok, Livet enligt Dagny.