Välj en sida

Idag ska jag köpa en Hövding cykelhjälm.

Har researchat mig fram till det beslutet, efter att ha konstaterat att det inte går att använda mina lurar i kombination med en vanlig hjälm, och jag med anledning av ett mångårigt Spotify-och-Storytel-missbruk är beroende av musik och ljudböcker dygnet runt, särskilt på mina dagliga cykelturer på sammanlagt ungefär en mil.

Tycker att Hövding, den uppblåsbara cykelhjälmen, eller ”airbagen för cyklister” som den kallas, är en genialisk uppfinning, och dessutom en ganska ball accessoar om man väljer rätt skal.

-De är så himla dyra, kommenterade en kompis när jag rådfrågade henne i fråga om just skal.

-Det är dyrare med hjärnskador, replikerade jag.

Hövding 2.0 kostar 2695 kronor hos de flesta återförsäljare, och det får väl sägas vara ett billigt pris för att överleva när olyckan är framme.