Jag lever med en ganska stor bacillskräck och oro för att bli sjuk eller skadad på något sätt, och eftersom jag själv kan se på mitt handdesinfektionsivrande och matkontrollerande med viss självdistans är det ett populärt nöje i bekantskapskretsen att skrämma mig med hemska bakteriestories och fakta om luftburna smittor, det vill säga sjukdomar som sprids i inandningsluften.

Just nu har jag dock skrämt upp mig helt på egen hand, bokstavligen, eftersom jag har fått någon slags inflammation i ett trasigt nagelband på ena långfingret och går omkring och målar upp scenarion av livshotande blodförgiftning och amputerad arm för mitt inre.

Förstår att det är enbart för att jag inte har några riktiga problem som jag håller på och fjantar mig så här, men icke desto mindre får jag hjärtklappning av att tänka på det.