Välj en sida

Jag tycker om att ströva i bokaffärer.
Bläddra lite, spana in nya titlar och jämföra omslag.

Mina favoriter bland bokhandlar i Stockholm är Adlibris marknad, Akademibokhandeln vid Odenplan (för utbudet, atmosfären och den kunniga personalen) och Bok & Bild på Drottninggatan (de håller generellt låga priser och har inte bara nyheter i sitt sortiment), men Akademibokhandeln vid Hötorget och samma kedjas butik på Regeringsgatan har det där som alla businessrörelser i bokkrängarbranschen borde ha: ett café i vilket man kan läsa och äta samtidigt.

Fika och böcker på samma ställe är ett amerikanskt, genialiskt påhitt, och jag gillar det verkligen.
Ibland brinner man ju liksom av lust att börja läsa de nyinförskaffade volymerna genast, och gör det gärna över en chokladkaka eller två.

Idag inhandlade jag en ny kalender (min gamla nya var för liten, A6-formatet förmådde inte rymma alla jobbskift, skrivplaner, polare och ideella åtaganden) och satt där bland alla böcker och förde över mitt liv till de blanka sidorna innanför dess rosa pärmar.

Den 11 april markerade jag med utropstecken och stjärnor, men jag tänker inte berätta varför.