Tjuvstartar med årets nyårslista i bloggen redan idag, med mer än tre veckor till årsskiftet.

Beskriv året med tre ord!
Roligt, omvälvande, vuxet.

Vad var det bästa som hände under 2018?
Flera jättebra grejor hände.
Jag lärde mig till exempel något om mig själv och om min enorma klara-av-det-mesta-kapacitet som jag kanske kommer att skriva mer om när jag känner för det.
Jag förlovade mig också, och det är mig en stor glädje eftersom jag är väldigt kär i mannen jag träffade för drygt fyra år sedan och har levt i total symbios med sedan dess. (Det är faktiskt sant, det där som De Gamle säger, att det är lätt när det är rätt.)

Vilka resor har du gjort under året?
HongKong, USA, Paris, lite inrikes och lite Danmark. Mest varit hemma.

Bästa köp?
Desigualtröjan på Black Friday, och mina Spanx.

Vilka har du umgåtts med mest?
Mina arbetskamrater. Har jobbat mycket, som vanligt, och några av dem träffar jag gärna på fritiden också.

Har det skett någon stor förändring under året?
Jag ändrade mig och ändrade mig igen angående min huvudsakliga arbetsplats.
Ganska otypiskt för mig, men all well that ends well.
Jag förlovade mig som sagt också, och fattade tillsammans med min blivande make beslut om att vi kommer att sätta gemensamt bo i två världsdelar.

Något du ångrar?
Allt hypokondritrams.
Måste sluta larva mig!
Att jag har lågt blodtryck och svimmar ibland (senast ombord på ett flygplan så att en snäll flygvärdinna fick dalta mig tillbaka till medvetande) och mår illa när jag är nervös innebär inte att jag kommer att dö ung i plötsligt slaganfall.

Låtar som kommer att påminna dig om 2018?
If the Hudson overflows.
Springa.
Horgalåten.

Höll du några nyårslöften?
Tror jag inte.

Eller jo! Det gjorde jag visst det! För ganska exakt ett år sedan bestämde jag och en kompis oss för att det fick vara slut med vår goda uppfostrans extrema artighet när den leder till att vi blir överkörda och hunsade av mer socialt inkompetenta individer, och för några dagar sedan konstaterade vi att vi båda har lyckats ganska bra med det under året. Vi är inga mesiga pushovers (längre), säger ”nä, jag stod först i den här kön” och ”jag tänker tyvärr inte göra ditt jobb också bara för att du är lat”.

Saknade du någon?
Mina syskon, lite.
Önskar att jag träffade dem mer och oftare.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lite mer mitt emellan, tror jag. Planar väl ut med åldern, trots min känslosamma konstnärsnatur.

Vad spenderade du mest pengar på?
Mitt hem och nya kläder.

Vad är planerna inför 2019?
Gifta mig.
Resa mycket mellan Sverige och HongKong.
Jobba jobba jobba.

Tycker du att du gjorde något riktigt bra under 2018?
Vägrade att säga förlåt för något som jag inte har gjort till en tokig kärring.

Vad ska du tänka på inför 2019?
Att jag måste skriva mer, och vara mindre självkritisk gällande texterna.

Vad vill du säga till dig själv inför 2019?
En Becky Bloomwood-klassiker: ”Okej, INGEN PANIK NU!”

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
FÖRLOVADE MIG JU!!! (Ja, tre gånger har jag sagt det nu, bara i det här korta blogginlägget, och det gör mig fortfarande lika upprymd.)

Har du några nyårslöften?
Ska anstränga mig för att inte ”gå i fällan” när någon ställer påträngande frågor eller försöker Yvetta mig.

Vilka länder besökte du?
Danmark, USA, HongKong, Frankrike. Plus en liten mellanlandning i Thailand.

Vad önskar du att du gjort mer?
Sovit, spelat tennis, hängt med mina syskon.

Bästa minnet från 2018?
Förlovningen, folkdansen och Victorias Peak i HongKong.
Kalkonmiddagen som blev så himla lyckad!
En härlig kväll i San Fransisco med underbara vänner.

Vad gjorde du på din födelsedag 2018?
Kommer inte ihåg, och orkar inte gå och kolla i dagboken.

Favoritprogram på TV?
Vår tid är nu, Andra åket och Unga mammor.

Ett datum du alltid kommer att minnas?
2 december.

Vilka var dina favoritlooker under 2018?
Svarta strumbyxor med Jumperfabrikenklänning eller svart kjol och cashmeretröja.
Jeans, sneakers och T-shirt hänger också kvar.
Allt i kombination med världens ballaste skor. (Som tyvärr fortfarande gör ONT!)

Hur skulle du beskriva din stil i år?
Enkel, klassisk och bekväm.

Vad fick dig att må bra?
Skrivandet.
Tid hemma med mina närmaste.

Största överraskningen?
Att min kompetens plötsligt är så våldsamt efterfrågad från flera håll.
Man nämner lite vagt vid något tillfälle bland kända ansikten att man kanske eventuellt skulle kunna tänka sig ett nytt jobb om något riktigt bra dök upp liksom, och plötsligt är det ”KOM TILL OSS” och ”NEJ TJINGPAX DET HÄR ÄR MYCKET BÄTTRE FÖR HENNE” och ”MEN VI HAR KÄNT HENNE LÄNGST OCH VI KAN BETALA BÄTTRE” i en utsträckning man aldrig hade kunnat föreställa sig.

Största besvikelsen?
Som entusiast blir man ofta besviken på andra människors brist på självständig drivkraft i arbetslivet.
Det har varken hänt mer eller mindre i år än tidigare, men jag har hanterat det betydligt bättre, härdad som jag har blivit.

Vad ser du fram mot mest med år 2019?
Bröllop.
Och att fortsätta utvecklas i arbetslivet.
Har flera väldigt intressanta möjligheter framför mig just nu. (Men två av erbjudandena verkar alldeles för bra för att vara sanna, och tidigare år har lärt mig att då är det oftast inte som man tror, så jag måste researcha, förhandla och kolla mycket noga innan beslut fattas och avtal skrivs.)

Vad har du för förhoppningar inför 2019?
Att inga stora dramatiska hemskheter inträffar.
Vill ha fred på jorden, god hälsa och allt det där.

Och så en selfie med mascarakladd på det!