Välj en sida

Okej då, jag hade kanske en liten liten shoppingorgie på Cyber Monday.
Vet ju att man alltid ska bunkra ”sitt” smink när det är rea, och gjorde ett bra jobb med att hitta den foundation jag varit trogen mycket länge (Bare Minerals Dawn 02) och några andra grejor till ungefär halva ordinarie priset. Impulsshoppade sedan Cleanparfymer och sminkborstar för pengarna jag ”sparade”, och när jag hämtade ut paketet på posten igår kunde jag konstatera att just parfymerna var ett bra val. Jag gillar rollerformatet bäst, och det var dags att gå vidare från det gratisprov av Van Gils jag använt på sista tiden (hade ingen aning om att det var en doft för män, kände mig väldigt femme fatale i den). Men om jag hade vetat att sminkborstarna jag beställde skulle lukta GIFT hade jag aldrig klickat hem dem.
Jag föreställer mig att de är tillverkade i en fabrik som saknar skyddsombud och ventilation, av arbetare under usla förhållanden, och att de dränktes i diverse fruktansvärda kemikalier innan de flögs över land och hav, landade hemma hos mig i Solna, och trots att jag naturligtvis borde förfasa mig över de billiga sminkverktygens läskiga stank, returnera dem, ifrågasätta moralen hos återförsäljaren och möjligen också lämna ett argt omdöme på webbshopens hemsida gör jag inte det.

Jag påminde mig ett gammalt flygvärdinneknep i stället, och stoppade in fodralet med alla borstarna i frysen. Jag vet inte riktigt hur det fungerar, men det tar bort lukt ur klädesplagg och andra prylar om de har råkat kontamineras på något sätt, och jag antar att diverse baciller dör på kuppen. (Men jag isolerade ändå föremålet väl, tilldelade det en egen box, på rimligt avstånd från mina mangotärningar och rostbrödslimpor.)

Och jag beslutade att inte tänka på det där sorgliga med någons lidande på arbetet, stoppade tanken längst bak i en helt annan frysbox, mental.
På det sättet kan man klara de allra flesta utmaningar, få sina verktyg att funka i det dagliga livet.

Andra saker jag lärde mig under mina år som flygvärdinna:

-Man ska hänga upp sina byxor i pressvecken, och aldrig torktumla en kavaj.
-Bekväma skor är möjligen inte listade bland FN’s mänskliga rättigheter, men är i allra högsta grad avgörande för att leva ett värdigt liv.
-Man kan kolla hur ”bra” ett hotell är genom att lyfta på sängens madrass och så att säga slänga ett getöga på hur många hårstrån, chipssmulor och vägglöss som har samlats där.
-Det är vackert och fridfullt i Nordnorge.
-Det är fullt möjligt att överleva en hel vecka på endast muffins och chips, men man måste dricka mycket vatten för att inte tackla av alldeles.
-Man ska inte slänga bort ett bananskal innan man har putsat dojorna med det.
-Man har bara sin egen moral att förhålla sig till, kan aldrig jämföra den mot någon annans.

Vilken dag som helst nu, kommer de att vara tillräckligt tinade för användning…