Välj en sida

I Hong Kongs parker finns, utöver lekplatser som får mig att önska att jag var åtta år igen och kunde åka linbana utan att det skulle väcka uppseende, olika sorters utomhusgym och en särskild sorts stenläggning omgärdad med ledstänger, som man ska trampa omkring på barfota för att stimulera olika akupunkturpunkter på fotsulorna.

Och DET GÖR ONT! Som en mild bris mot den tyfonstorm av smärta det innebär att gå på en professionell fotmassage i vårt kvarter, förvisso, men ändå. Smärtsamt! Intalar mig i alla fall att det är nyttigt, så jag härdar ut och stampar genom den lilla banan någon gång ibland.

Och en bofast lärde mig nyligen hur man tränar med ”the tai chi-wheels” som finns mer eller mindre överallt, vilket får mig att känna mig som Karate Kid, minst.

Det är viktigt med ”bended knees” och ”strong spine”.

Och om det är något jag verkligen förstår mig på, har haft många tillfällen både i arbetslivet och privat att utveckla, är det hela grejen med strong spine. Skulle vilja påstå att det är något av min specialitet, faktiskt.