Välj en sida

Jag hörde att en gammal, tokreligiös människa hade sagt att anledningen till pandemin är att ”Gud vill ta hem alla på en gång”.
Tycker att man får Knutbyvibbar när någon säger något sådant. (Har ni förresten tänkt på vilken BOOM i ”berättelser inifrån Knutby-böcker” det har blivit i Storytelappen på sista tiden? Alla dessa galna människor som vill berätta hur galna de ”har varit” i självgod övertygelse om att de inte är det längre, trots att de hör röster och tror att döden är lika med att ”komma hem”.)

Och strax senare nåddes jag av nyheten om min idol Diego Maradonas död, började nästan grina.
Han som var en sådan överlevare!
Jag blev inte särskilt orolig när jag läste om hans sjukhusvistelse för någon vecka sedan, tänkte mig att han skulle leva tills han blev hundra eller så, men nu är han borta för alltid.
Sorgligt.

Och jag är så förbannat trött på att tänka på döden hela tiden, vill tänka på LIVET, här och nu och det som jag (förhoppningsvis) har framför mig.
Det finns ju hopp, trots att min allmänna upplevelse är att folk dör till höger och vänster just nu.

Coronavaccinet är på väg, och jag kommer att stå i första ledet för att få det injicerat i armen så fort riskgrupperna är avklarade, kan inte förstå vaccinmotståndarnas skepticism slash misstro för alla de experter och omfattande tester som ligger bakom produktionen av det enda som (äntligen!) kan sätta stopp för smittspridningen.

Vi måste överleva 2020, både kroppsligen och själsligt, inte gå ned oss fullständigt i det mörker som har härjat året mer eller mindre från start, och vaccination är en bra början.
Nästa steg är att tänka på sig själv, liksom ta på sin egen och de närmastes syrgasmasker innan man hjälper andra, känna tacksamhet för sitt liv och sin hälsa, och först därefter kan vi gå vidare, I guess.

Jag ser verkligen fram emot 2021, längtar efter att leva ”som vanligt” igen. Och jag tänker mig att världen kanske till och med kommer att vara lite bättre då än pre Coronaviruset, eftersom alla (eller i alla fall ganska många) har insett vikten av att tvätta händerna och hålla avstånd, så att offentliga miljöer har blivit mindre äckliga, och vi alltid kommer att minnas ”kristiden”, låta den ge oss perspektiv på små och stora problem.

Om du letar efter ett litet glädjeämne idag, den 26 november 2020, i väntan på att livet ska så att säga återvända, kan jag varmt rekommendera att beställa god mat från Svarta lådan som har ett Black Week-erbjudande med 30% rabatt just nu (deras service är helt klart extra lövely i pandemitider), köpa en cashmeretröja från Jumperfabriken (det enda deras ljuvliga sortiment saknade tidigare var cashmere, och nu finns det också) och kolla in The Diegos magiska bolltricks i klippet nedan.

Livet går vidare, trots allt, med minnet av det som var som en påminnelse om hur vi bör uppskatta det som är och kommer. (Men Diego Maradona är oersätterlig, Zlatan och hans guldbollar har inte en chans att underhålla på samma sätt.)