Välj en sida

Min besatthet av den nu sedan länge nedlagda slash avslutade tv-serien HIMYM är föremål för stor munterhet i min bekantskapskrets, inte minst för att jag, som det anstår en äkta nörd, gärna refererar till karaktärer och händelser i serien på mer eller mindre daglig basis.

”Åh, det blir precis som när Barney sa till Robin att…” Liksom.

Men jag inte bara gillar HIMYM, utan anser att dess existens har gjort mitt liv bättre på många sätt.

Få serier (möjligen bara MacGyver och någon mer) förmår innehålla så många fina, trösterika livsvisdomar och igenkänningsbara dilemman utan att bli cheesy och allmänt platta, och jag uppskattar att karaktärerna rymmer både skruvad parodi (som nästan når stereotypa karikatyrproportioner ibland) och djupaste allvar, lever liv som påminner ganska mycket om de flesta andras men porträtteras på ett sätt som gör dem mycket roligare och betydligt mer mångfacetterade.

Sedan jag började följa serien 2009 har jag sett alla avsnitt minst två gånger (innan någon förfasar sig över hur många timmar av mitt liv det innebär vill jag inflika att jag gärna har tvn på medan jag skriver, pratar i telefonen, målar naglarna eller gör något annat viktigt), och vid ett stort antal tillfällen har Ted Mosbys förnuftiga råd och fatalistiska inställning till ”the universe” hjälpt mig att nå nya insikter, fatta stora beslut och förlika mig med min verklighet.

I början var Robin Scherbatsky och Barney Stinson mina favoriter, men i slutet identifierade jag mig mest med Lily och hade en liten crush på Marshall. Mognad?

Grinade i alla fall när den jag såg som Teds ”riktiga soulmate” dog och Ted sprang efter Robin med det blå valthornet igen, och det tröstar mig föga att initierade källor menar att originalslutet såg annorlunda ut.
Robin kunde ju bli ihop med vilken lejm hockeykille som helst, om ni frågar mig, men Ted och Tracy var den riktiga, viktiga matchningen.

Antar att det ”nya” slutet skrevs ihop någon gång strax efter två på natten, och får försöka acceptera att det förmodligen inte kommer att göras en lika genialisk serie på länge. (Trots att det ryktas att det planeras för nya MacGyver-avsnitt inom kort.)

  

Jag har en hel del HIMYM-prylar, bland annat en Goliath National Bank-tröja, samtliga Barney Stinsons böcker och en jättebekväm suitjamas, men jag gillar mobilskalet bäst. Blir så glad av att se den där viktiga kom-ihåg-listan.