I perioder är jag mycket lat vad gäller mitt hår.

Jag tvättar det minst en gång varannan dag, men i övrigt låter jag det bara vara där, som i Lundells text.

Snor ihop det i en knut med några blingiga nålar eller tvinnar det till en högst halvhjärtad svinrygg, låter det härja ganska fritt som det tenderar att göra när det börjar slita sig ur formen och locka sig oregelbundet och inkonsekvent.

Jag upplever att plattången är för tidskrävande, och rakpermanenten jag lät göra hos Björn Axén för snart ett år sedan gav tyvärr inte utlovat resultat under mer än några veckor, så jag lever helt enkelt med frizzet.

Eller jag gjorde det, tills jag upptäckte att man kan slabba någon av de två produkterna på bilden nedan i håret direkt efter tvätt och därmed eliminera risken att förväxlas med ett penntroll avsevärt.

Bra grej, bara man kommer ihåg att lägga till det steget i sin (obefintliga) hårvårdsrutin.

(Förresten är allt som involverar att lyfta händerna över axelhöjd en stor plåga just nu due to extrem träningsvärk. Försöker pallra mig till gymmet tre gånger i veckan, och har till och med skaffat mig en PT för att förhoppningsvis komma till rätta med min ofrivilliga ostbågehållning. Det känns bra, ibland, men mest gör det ont.)