Välj en sida

Ni kanske minns att jag vid ett tillfälle i min ungdom, när jag ännu arbetade som journalist, gick under cover och tog jobb som telefonmedium på ett lurendrejarföretag under falskt namn.

Det blev en intressant artikel. Och jag vill påstå att jag var en intressant spåtant.

I samband med den research jag ägnade några kvällar åt inför infiltrerandet lärde jag mig hur man ”spår” i tarotkort och spelkort, och det har hänt, ganska många gånger faktiskt, men inte på kanske tio år nu, att jag har använt mig av det för att roa eller bara manipulera människor i min bekantskapskrets.

De senaste veckorna har jag sett spelkort ligga slängda här och där längs mitt dagliga promenadstråk, och vilken amatörspåtant som helst kan räkna ut att det betyder att någon har tappat en kortlek i en höstvind, men bara några av oss fnissar till inför betydelsen av tre särskilda kort i följd.