Välj en sida

Vad man inte bör göra som gravid:
Börja följa hashtags som ”vecka37” och liknande på Insta.

Det är bara en massa självgoda sunktjejer som visar upp sig tillgjort poserande i löjliga prinsessklänningar och blomsterkransar på bekostnad av att normala kvinnor som inte står och flinar skenheligt på rapsfält i soluppgången med handen osmakligt nära sin ladybusiness känner sig fula och ofixade.

Själv fick jag totala panikkomplex när jag såg en självgod influencerbimbo i tjugoårsåldern berätta om sin förlossning på Youtube och visa upp sin konkava mage (med slampigt piercad navel) ett par dagar efter babyns nedkomst.

”Jimför er eeeeente med maaaj” bräkte hon på sin menlösa skånska trots att det var smärtsamt tydligt att det var just vad hon ville att alla skulle göra, och jag borde förmodligen bli indignerad å alla kvinnor i hennes ålders vägnar, vilka är de som främst drabbas av att ett sådant där arbetslöst våp får hållas med sin hybris, men blev mest förbannad för att jag själv kände mig utsatt för fatshaming, trots att jag inte har något fett att skämmas över.

Man måste ha i åtanke att det finns två sorters kvinnor i världen: de som poserar, och de som inte gör det.