Välj en sida

När jag var yngre brukade jag alltid anklagas för att skriva självbiografiskt (vilket nästan ingen vet vad det innebär, egentligen), men jag tror inte att någon kan förväxla mig med huvudkaraktären Tebbe i young adultromanerna Tebbes Trubbel och Tebbes Tvivel.
Hon är sin egen person, i alla avseenden, och jag är glad som har lyckats få en intervju med henne så här inför en ny händelserik period i hennes liv.

Tebbe Eriksson, nybliven andremålvakt i Hammarhöjdsjö, hur mår du idag?
-Tack bra, hurså? Och det heter andramålvakt om man är tjej.

Härligt att höra! I din värld är det oktober nu, och du har nyligen påbörjat en ny utbildning vid sidan av handbollen, hur känns det?
-Bra.

Förra året hände ju några ganska omvälvande grejor i ditt liv. Har du någon kontakt med Christoffer nu?
-Med Christoffer? Från gymnasiet? Hurså?

Jag bara tänkte om ni är polare nu och så…
-Jag tror att han har flyttat från stan, har inte sett honom på ett tag. Vi känner inte varandra så väl. Varför undrar du?

Vem är din bästa vän?
-Erik! Och så gillar jag Sascha och Linda rätt mycket, men vi hänger inte hela tiden.

Det vore spännande att få veta lite mer om dig! Vilken är den bästa låten du vet just nu?
-Åh, det var svårt, jag har alltid en ganska nygjord lång lista med mina favvos som jag lyssnar på när jag tränar och så, och för ett år sedan hade jag nog svarat att Petters Svarta rävar är bäst, men just nu har jag Frondas ”Gå” i huvudet hela tiden och går runt och nynnar på den.

Vilken är din favoritmat?
-Kött! I alla former. Biff, färs eller gryta. Hamburgare, och stek… Allra godast är nog grillat kött. Jag gillar kyckling också, och fisk. Och så käkar jag ganska mycket frukt, en hel del pasta. Jag tycker om nästan all mat faktiskt. Men mest kött, då.

Har du något favoritplagg i garderoben?
-Vet inte. Jag gillar att vara bekväm, så jag har oftast jeans och luvtröja, ibland en enkel klänning. Och så har jag nästan alltid sneakers, trivs inte i klackar.

Hur lång är du?
-179 centimeter. Utan dojor, då. Men du! Nu kom jag på vilket mitt favoritplagg är! Min grönvita lagtröja så klart, med siffran 3 på ryggen. Den skulle jag kunna ha på mig jämt.

Okej. Vad ska du göra ikväll?
-Träna så klart. Käka någon god mat, plugga och kanske teckna lite om jag hinner.

Inget Netflixande?
-Nä, sådant hinner jag nästan aldrig, har inte ens något abonnemang längre, men jag ser fram emot den nya säsongen av OITNB, och min morsa lär tvinga mig att kolla den där nyproduktionen av Gilmore Girls så fort den har premiär.

Hur är relationen till dina föräldrar numera?
-Vaddå då?

Jag menar, det har ju varit lite spänt mellan er i perioder, och nu har väl din mamma nyligen flyttat hem till Sverige igen?
-Jaha, och? Vad fan vet du om vad som är spänt med henne och mig? Håll din fil och mind your own business är du snäll.

Okej! Men jag tänkte fråga dig lite om en grej som står om dig på nätet…
-Du, det där intresserar mig inte. Och jag måste gå nu.

Men har du ingen kommentar?
-Det verkar ju du ha så att det räcker, eller hur?

Jag hade helst velat höra vad du har att säga om det, men fine… Vi lär träffas snart igen, när allt har lugnat ned sig lite, så att alla vi som följer dig får veta hur du har det och hur det går för dig.
-Kanske det.

Tack för intervjun, Tebbe, och lycka till i matchen på söndag. Och med allt annat.
-Tack! Jag ska nog klara det.