Har en mycket stor crush på min Hollies-pälsjacka som jag köpte på Tradera och hämtade upp hos en tjej som aldrig hade använt den, bara haft den hängande i garderoben under en tid.

Kollar oftast Tradera när jag ska köpa någonting, filtrerar sökresultatet på ”skick: ny” och gör de mest fantastiska fynd.

Och alla kläder, böcker och prylar jag ratar i garderobsrensningar och bokhyllerationaliseringar lägger jag ut på Tradera med utropspris 1 krona, cashar sedan in ett schyst andrahandsvärde som ramlar in på kontot via Swish några minuter efter auktionsslut och postar mina före detta ägodelar till sina nya hem runt om i Sverige i ett gäng blå Postnord-påsar.

Känner mig som en miljöhjälte som fattar kloka beslut rörande min privatekonomi och inte låter något gå till spillo.

Just Hollies-jackan på bilden ovan (har haft den på mig oavbrutet sedan den blev min) är nog mitt allra bästa Traderafynd genom tiderna.

Jag bevakade marknaden länge, sökte och scrollade tills det perfekta objektet i oanvänt skick dök upp, och då slog jag till!

På topplistan finns också en Mulberryväska jag hade under ett par år när jag var yngre, sedan sålde vidare med vinst, ett par superfina rosa stövlar made in China som bara kostade några kronor (och höll för knappt tre veckors användning innan de föll sönder i småbitar men var SKITSNYGGA under den perioden), och en diktsamling som inte ens fanns på Bokbörsen.

Rekommenderar Tradera varmt till alla som tycker om att förnya sin garderob, har ett konstant in- och utflöde och vill leva och verka så ekonomiskt och miljömässigt hållbart som möjligt.

Den här Campomaggi-ryggsäcken är SÅ JÄVLA SNYGG, förmodligen det vackraste jag någonsin haft i min garderob (utöver några mycket hemliga texter), men alldeles för obekväm att bära, funkar inte för att släpa omkring böcker, smink och andra prylar hela dagen, så jag var tyvärr tvungen att skiljas från den, lägga ut den på Tradera med ett smärtsamt lågt utropspris. Sålde den igår med en total förlust från nypris på ungefär 1000 pix. Jag kan leva med det. Har ändå haft mycket stor glädje av den.