Välj en sida

Jag borde naturligtvis kommentera säsongsavslutningen av Gift vid första ögonkastet, men alla rationella analyser och fyndiga kommentarer jag eventuellt skulle kunna prestera försvinner i en enorm känslostorm inför hur fruktansvärt elak Edvin var mot sin fru Matilda!

Han bara satt där med sin bredaxlade och likadant käftade självsäkerhet och förklarade att han inte ville vara tillsammans med henne längre, men att han helst såg att hon skulle fortsätta att vara kär i honom och typ umgås med honom ibland, när han känner för det. (Fast han sa det med andra ord.)

Så jävla B!

Trösten i sammanhanget är att hjärtekrossade tjejer som Matilda (hon tog det hela så värdigt, coolt och samlat, en förebild för hela kvinnosläktet), som är kompetenta att ha en relation, och som är varma och öppna, kärleksfulla och inte minst väluppfostrade så där på riktigt, inte överklassnobbigt utan folkvettigt, alltid tenderar att hamna i lyckliga relationer så småningom, och bilda harmoniska familjer medan killar som snackar om att ”vara fri” fortfarande, långt upp i medelåldern, smsflirtar som tafatta tonåringar och talar ut med sina grabbiga polare om hur jobbiga alla tjejer är, trots att det i själva verket är pinsamt uppenbart för alla att de varken behärskar den självständighet som ensamhet kräver eller den empati och ömhet tvåsamhet fordrar.

Jag är i alla fall glad att de gjorde slut med varandra, för Matilda förtjänar någon mycket bättre.

Och jag är glad att dagens avsnitt på SVT Play var säsongsavslutningen, så att eländet är över för den här gången. Jag blir nämligen alltid långt mer engagerad i sådana här dokusåpor än vad som kan anses hälsosamt.

  

Bild från svt.se.

(Förresten! Under över alla under, hade inte den blonda tjejen som var duktig på heminredning slutat med sitt tillgjorda babyspråk när hon talade in i kameran ett halvår efter skilsmässan? Jag tyckte att det lät så, och GOOD FOR HER! Ingen kvinna bör låta förlöjliga sig på det sättet, stå med uppdragna axlar och snedvridet huvud, prata i falsett med låtsad läspning och skela lite med ögonen. Det är nämligen inte gulligt, bara korkat och pinsamt!)