Sedan mer än ett decennium bär jag på stor självmedvetenhet rörande min nacke och hals.

Jag trivs helt okej med min allmänna uppsyn, gillar särskilt min ganska speciella ögonfärg och att jag inte tenderar att gå upp i vikt på ett jobbigt sätt, men halsen är min akilleshäl.

Döljer den helst bakom sjal eller polokrage, tycker att de underliga ”strecken”, eller rynkorna eller vad det nu är annars framträder med en allt annat överskuggande tydlighet.

Talade med en vän om det, och hon frågade ”men vad använder du för produkt?” som om jag vore en människa som håller mig med en särskild ”halsprodukt”.

Det är jag inte.

Jag smörjer in ansiktet med Biotherm Aquasource (bytte nyligen till den från Dirty Works Miracle, av nyfikenhetsskäl, och är hittills mycket nöjd med det beslutet), händerna med något Niveagegg eller innehållet i en sådan där liten gratistub som man får ombord på flygplan, och I’m done. Det är hela min ”hudvårdsrutin” utöver rengöringen med Dermalogica gel.

Det har aldrig slagit mig att just halsen behöver omhuldas med någon ”produkt”.

Men kompisen hävdar att fukttillskott kommer att göra ”problemområdena mindre framträdande”, och jag har därför köpt mig en A-creme nu, ser fram emot mitt nya, komplexfria liv.