”Det är väl själva fan att du alltid ska tycka så jävla mycket” skrikröt en kompis pojkvän åt mig en gång i min ungdom, varvid jag presterade min mest likgiltiga, oberörda min och ryckte lojt på axlarna, jublade inombords över att kompisen började komma till insikt om pojkvännens tråkiga attityd.

Men han var inte helt fel ute, killen som kort därefter var kompisens ohjälpliga ex. Inte i just det uttalandet i alla fall.

Jag tycker jävla mycket.

Jag tycker till exempel att katter är jätteäckliga djur och fattar inte att någon vill umgås med dem i sin hemmiljö, när de tydligt är ladugårdsdjur.

Och jag tycker att det är ljuvligt att sitta i skuggan under ett fruktträd och läsa Astrid Lindgren-böckerna om Kati ännu en gång.

Jag tycker att en text som jag jobbar på just nu börjar arta sig riktigt bra. (Men det ändrar sig nog, om skriva-bok-kurvan håller sig lik de tidigare, med toppar följda av deppiga dalar och total självförtroendekris som sedan landar i något slags mittläge med en självbild i mitten på skalan mellan Nobelpris och Ölands folkhögskolas examensprojekt.)

Jag tycker att MER Persika-drycken är en av 10-talets bättre uppfinningar och jag tycker att alla Sveriges arbetare borde veta bättre än att rösta på något annat än sossarna i riksdagsvalet i september.

Jag tycker att den nya Amy Schumerfilmen var genialisk, att jag borde se den minst en gång till, och jag tycker att det var ett bra beslut av mig att klippa håret kort, eftersom kvinnor med kort hår har mer pondus än andra.

Jag tycker att internskämtet mellan mig och en polare, när vi ser allvarligt på varandra och säger med Sjunde Inseglet-röst ”Om fem år ser allting annorlunda ut… Eller kanske redan imorgon bitti!” är så enormt roligt att jag kan skratta ihjäl mig åt det, och jag tycker att Marabou fudge med havssalt är obligatorisk att ta med på en roadtrip.

Framför allt tycker jag att det är roligt att ni är så många som har klickat er in på min blogg idag också, för att läsa det här inlägget som inte handlar om någonting annat än mig och vad jag tycker, och jag tycker att det är tråkigt att ingen av er brukar heja i kommentarfältet.

Men hej på er, allihop, i alla fall!

Det går ganska bra för bloggen just nu. Dag för dag, vecka för vecka, månad för månad, blir ni fler och fler som bryr er och vill komma hit och kolla. Varför? Vad gillar ni, vad föredrar ni att läsa om? Berätta, i kommentarfältet, så gör vi tillsammans bloggen bättre! Ni får också tycka jävla mycket!

I den här frågan till exempel! Hur gör jag mig bäst på en selfie? Flinande med alla sneda tänder eller med en lite skeptisk nackvinkel och ihopsnörpt trut (för en gångs skull)?