Välj en sida

Jag har plötsligt blivit så enormt motiverad att träna det jag tidigare har funnit tråkigast av allt: intervaller, maxpuls-rusher, riktiga tungviktslyft på gränsen till vad kroppen pallar och annat som inte längre framkallar kräkreflexer hos mig.

Passar på att liksom pusha den motivationen ett steg till genom att köpa mig nya träningskläder.

De nya löpardojorna är svarta, vilket jag anser kräver en lite roligare färgskala i övrigt…

Puma träningströja.

Craft löparjacka.

Rosa Niketröja.

Compression tights. (Det är väl som en slags stödstrumpor?)

Ett rosa pannband och ett par vantar råkade visst också slinka ned i onlineshopping-korgen.

Och det är ju som någon sa någon gång, att pengar är ointressanta, det är vad man gör med dem som spelar roll. Det säger något om en människa, hur hen använder sina inkomster.

Jag tjänar inga Camilla Läckberg-miljoner, men ser till att köpa sådant som gör mig glad med mina regelbundna, pålitliga löneutbetalningar.

I prioritetsordning är det:

TRYGGHET
Placerar så mycket jag kan på sparkonto, i långsiktiga fonder och i Kameo.

TRIVSEL
Prioriterar alltid mitt hem. (Vet inte hur många gånger det hände när jag var runt tjugo att folk jag träffade i arbetslivet eller bland jämnåriga i bekantskapskretsen FÖRFASADE SIG över att jag hade köpt bostadsrätt, och TAGIT LÅN på något så GALET DYRT. Men alltså… Det är ju ett hem! Platsen som är utgångspunkten för hela ens liv! Om det är något som får kosta är det väl det? Och det allra första bostadslånet jag tog, för femton år sedan, kan jag ju skratta åt hela vägen till banken idag eftersom fastigheter/bostäder i attraktiva områden sällan eller aldrig är dåliga investeringar, har en tendens att betala igen sig med råge tämligen kvickt.)

BEKVÄMLIGHET
När jag känner för hämtmat unnar jag mig det. Om jag inte orkar vänta på bussen tar jag en Uber. Det är kostnader som aldrig grämer mig eftersom de gör mitt liv tusen gånger enklare än om jag skulle tvinga mig själv att ha tråkigt för att spara pengar.

SJÄLVFÖRTROENDE
Jag mår extra bra när jag känner mig snygg, kan kontrollera det intryck jag gör på andra människor medelst mitt utseendemässiga uttryck. Ser därför till att göra utrymme i min budget för regelbunden manikyr, ansiktsbehandlingar och Björn Axén-frisörbesök i den mån jag finner det möjligt.

KUL GREJOR
Tidigare i livet, pre Corona, har jag rest ganska mycket, velat se och uppleva nya platser, lagt en del pengar på sådana obetalbara minnen, men köpbara glädjeämnen kommer i alla prisklasser. Ibland räcker det med ett par glittriga dojor eller en papperstidning, en biobiljett eller ett läppstift. Just idag gör några rosa klädesplagg mig väldigt glad, får mig att längta ännu mer till nästa träningspass.

Vad jag ALDRIG I HELA MITT LIV skulle spendera en krona på:
Alkohol, nikotin, tatueringar, raw food, en utställningskatt och hens veterinärräkningar, poker, att go clubbing, ett brazilian butt lift.

Om ni vill läsa mina bästa råd för en god ekonomi (har som sagt inga monstersummor att skryta med, trots ett rimligt framgångsrikt yrkesliv, men kan stoltsera med att alltid ha betalat mina räkningar i tid) i ett inlägg anno 2013 kan ni göra det HÄR. Det enda som har förändrats i min bokföring sedan dess är att jag har fått en betydligt mer liberal inställning till kreditkort (det hände någon gång runt trettio) och kan haja hur glädjen över att äga en häst kan få en att se genom fingrarna med faktumet att det är att betrakta som ett ekonomiskt slukhål.