Även om jag inte tjänar några pengar på att blogga längre (aldrig ens får några roliga pressutskick med fina prylar) händer det att jag detaljstuderar besöksstatistiken med stort intresse.
Blir glad när jag noterar att antalet återvändande besökare ökar, att de flesta av er kikar in minst en gång varannan dag, att många av er stannar tillräckligt länge för att hinna läsa mer än ett fåtal inlägg, och att en del av er klickar er vidare till Bokus för att köpa mina böcker.
Kul!

Och tydligen var det ett smart drag att tidsinställa ett inlägg om dagen som publicerades medan jag var på en lite hemlig semester i fem veckor.

Pratade med en annan bloggerska nyligen om de gamla beprövade knepen för att öka sin läsarskara, och vi nämnde bland annat tricket med att använda fraser som folk i allmänhet googlar mycket på och skriva något om dem som får googlarna att stanna kvar.
Till exempel kan fraser som ”Jofama skinnjacka” eller ”billiga resor” vara användbara.

-Det är ju ändå sådant man tänker på ibland, liksom, och kan passa på att nämna.
-Eller hur?

Och så här: En Jofama skinnjacka i storlek 36 har jag nyss inhandlat. På Tradera. (Lika med FYND!)

Och gällande billiga resor har jag ett enda tips: ta jobb på ett seriöst flygbolag.
Deras personalförmåner i fråga om billiga standbybiljetter är inte att leka med.
Jag och mina kollegor kan åka till Luleå, Malaga, Bangkok och Los Angeles varenda helg om vi vill, och det kostar oss knappt mer än några H&M-tröjor, förutsatt att flighterna inte är fullbokade.

Det är en av många fördelar med att jobba i flygbranschen, och kanske sitter någon just nu och googlar på just ”jobb i flygbranschen” eller ”jobba på flygbolag”.
Mitt råd till hen är: FORTSÄTT! Ta ett sådant jobb, men var noggrann när du väljer din arbetsgivare. Det finns både bra och dåliga, precis som i alla andra branscher. Men kul är det, när man har hittat rätt, att jobba med flygplan och människor som flyger. En riktig höjdare, för att uttrycka sig göteborgskt.


Och på temat västkustskämt: För ett tag sedan kontaktade jag en kollega under en standbytjänstgöring (det är en slags jour som alla flygare har ibland och som det ingår i mitt jobb att planera) och bad hen att göra en rekordsnabb utryckning till en Los Angeles-flight som saknade en besättningsmedlem med anledning av sjukdom. ”Tur att jag fick en LAX, annars hade man ju varit torsk!” utbrast hen på klingande göteborgska, och jag skrattade i en halvtimme. Flygplatsen i Los Angeles förkortas LAX, och alla arbetsdagar, oavsett hur stressiga de kan vara för alla inblandade, förgylls av hurtiga människors humor och goda ambitioner att sprida glädje omkring sig.