https://www.evaemma.com/wp-content/uploads/2019/08/img_4978.mov

”Ulf Lundell, på Allsångscenen… Äntligen! Som vi har väntat!” sa Ulf Lundell, och fick med sig alla pensionärspar och skäggiga mansgrisar i det där ”hon gör mig gaaaaaalen”-vrålet.
Och jag hade varit på plats på Skansen i god tid, hittat en bra plats bland sjuttioplus-pojkarna längst fram, deltog.
Har läst i Vardagar att viftande mobilkameror i publiken är källa till irritation hos artisten, myten, legenden, en av mina favoritförfattare, men ville ändå dela magin med mina bloggföljare.

https://www.evaemma.com/wp-content/uploads/2019/08/img_5004.mov

Inledningen med Tranorna kommer och sista extranumret Gå ut och var glad hörde till höjdpunkterna för mig, men jag tycker att den största behållningen med Uffe live är mellansnacken, när han pratar politik och delar med sig av anekdoter, ibland bara svamlar med en torr lite gubbig humor som kan återfinnas redan i Jack.
”Kapitalisterna härjar” konstaterade han inför L-bows and Kash, och hävdade strax senare att han ska skriva till Stordalen, ägaren av hotellkedjan han bor på under turnén, som är ”skitrik men jättesnål”, för att säga till honom att skaffa fler tevekanaler.

Och med sig på scenen hade han en höggravid väldigt vacker violinist som gjorde mig glad. Har talat med så många gnälliga preggos på sista tiden att man kan få varbölder i öronen för mindre, och så ser jag plötsligt någon som måste vara i vecka nittiotre plus tjugofyra (”man räknar faktiskt daaaagar i en graviditet, så jobbigt äääär det” enligt en bekant till mig som vi kan kalla Wannabeprinsessan på ärten) som står på scenen med Ulf Lundell och ser allmänt perfekt ut, rockar järnet. I love it! Och ämnar lyfta fram henne som ett lysande föredöme för alla gnällspikar i bekantskapskretsen som försätter sig i duplext tillstånd som om det inte fanns en morgondag och sedan inte står pall för någonting, beter sig som om de hade blivit fullständigt berövade all förmåga till handling utanför Netflixkoman och mjukiskläderna.

(Jag gick ensam på konsert ikväll, som ni kanske kan läsa mellan raderna, men jag tycker om det, vill helst uppleva musik och annan kultur som om den bara var för mig, absolut inte vara del av någon fanclub.)