Alla som känner mig väl vet att jag har en lång tradition av att driva med hokus-pokus av alla slag, från spåtanter till idioter som hävdar att örter och aloe vera kan bota cancer, men för ett tag sedan träffade jag någon som ägnar sig åt ”traditionell kinesisk medicin”, och hen höll tummarna på mina handleder ungefär en halv minut, kände på pulsen.
-The circulation around your left kidney is low, and you have upper back pain, sa hen.
Att jag ofta har ont i nacken och axlarna antar jag att man kan lista ut genom att titta på min dåliga, spända hållning, men om man inte har röntgensyn som kan leta sig genom tröjan och se ärren borde man inte kunna lista ut att jag opererade bort halva vänstra njuren för några år sedan.
Blev ganska tagen av den upplevelsen, och funderar över om jag ska låta kinesiska doktorn akupunktera mig.
Skeptikern i mig larmar om infektionsrisker, påminner om det gamla talesättet ”boten kan vara värre än soten”, och försöker rent allmänt att hålla mig undan flum som inte används på skandinaviska vårdcentraler, men min nyfikenhet är helt klart väckt.
Kanske skulle några nålar här och där göra mig till en piggare och starkare människa?
Mottager gärna synpunkter på det här.
Någon bloggläsare som har erfarenhet av kinesisk medicin?
Någon som har fått bestående traumatiska men av sådana utsvävningar?

När man bildgooglar på ”Kinesisk medicin” får man mest symbolträffar, och en vanlig googling berättar om örtmedicinering som kan leda till förgiftning, och att inre organ enligt traditionell kinesisk syn hör ihop med specifika känslor. (I njurarna sitter tydligen RÄDSLAN.)
Jag är skeptisk.
Men mycket nyfiken.
Ge mig gärna era inputs i kommentarfältet.