Välj en sida

Idag anlände guldbron från Kina till Slussen, och jag hade gärna sett det live, varit med om ett stort Stockholmsögonblick precis som när Vickan gifte sig, kanske kunnat skriva om det senare, som Fogelström gjorde när han fångade stadens fiktiva själar mitt i stora händelser för huvudstaden.

Men jag lyckades tyvärr inte uppbåda tillräcklig energi för att lämna hemmet på min lediga dag (this baby better be cute, som man säger, med tanke på hur sunkigt jag mår mest hela tiden), så jag får nöja mig med att större delen av mina Facebookkompisar rapporterar med bilder och filmer.

Och visst är det coolt att bron är GULDFÄRGAD?

Det får mig att vilja låna en vit häst, galoppera från Gamla stan till Södermalm klädd i cape i skymningen, ropa ”hoppa Miramis, hoppa!”

Photos by Gunilla Halkjaer Olofsson.