Välj en sida

Jag gillar statistik och siffror, särskilt när det som är mätbart gäller mig själv.

Ägnade nyss några minuter åt att skärskåda den information Spotify har samlat in om mig under 2015, och även om sammanfattningen av mitt musiklyssnande det senaste året inte är särskilt överraskande (det är ju jag som väljer, och jag är väl medveten om att jag kan anklagas för att ha ”gubbig musiksmak”) tycker jag att det var intressant att se topplistorna över vad jag har lyssnat på mest och när.

 
Jag lyssnar helst på musik i lurar, när jag är ute och går eller befinner mig i lokaltrafiken. Det blir en del tid, det…

Jag ger playlists titlar som ”sommaren15” eller ”powerwalksseptember15”, och fyller dem med allt möjligt som jag gillar, är tyvärr ganska dålig på att utforska ny musik om jag inte råkar snubbla på den.

    

Lundell har alltid hört till favoriterna. Hans texter talar till min själ.

  
Att Chess hamnade högst upp på listan över spelade album var lite oväntat. Jag menar, jag gillar Chess och så, men det är mest för att dramatiken (och Körbergs röst i den svenska versionen) attraherar mig.
Den här sången, om de hjältemodiga mästerdetektiverna, trodde jag faktiskt skulle toppa listan över mest spelade låtar. Hade den på repeat mer eller mindre hela sommaren. Love it!

 
 Den här brukar jag sjunga i duschen, och tänka på när jag sveper in mig i min svarta vinterkappa med stor dramatisk Greta Garbo-luva. ”En skyyyyyyymt av hennes kiiind” liksom.
Förlåt.

Ni vet väl förresten att ni kan lyssna på Tebbes favvoplaylist om ni går in på hennes Facebooksida?

HÄR finns den.