Välj en sida

När jag hade läst Frida Boisens gripande Berätta aldrig det här kom jag att tänka på en annan, liknande bok jag läste för några år sedan.
Fann att den, Mysteriet mamma av Trude Lorentzen, också nyligen blev tillgänglig som e-bok, och rekommenderar den för er som uppskattar sorglig läsning av typen som frammanar tacksamhet och insikt i hur priviligerad man är som inte lider den typ av ohälsa som skildras i boken.

Självmord är en av de främsta dödsorsakerna bland unga människor i västvärlden, och att ämnet tas upp i min senaste roman 27 i mina skor precis som i de självbiografiska böckerna jag nämner ovan beror på att jag tycker att det är en alldeles för vanligt förekommande tragedi som det är viktigt att uppmärksamma, prata om och inte sopa under mattan.
Många svenskar har förlorat vänner, familjemedlemmar och kollegor i den meningslösa död ett självmord är, och sorgen kan vara långt större och mer svårhanterlig än efter ett ”naturligt” dödsfall när den är förknippad med skuldkänslor.
Läs böcker i ämnet och utbilda dig, det är enormt viktigt att lära av anhöriga till ”självspillingar” om hur vi kan förhindra deprimerade att ta det sista, oåterkalleliga steget som leder till ett evigt mörker för omgivningen.