Kom plötsligt att tänka på en bok som jag och några tjejkompisar gillade jättemycket när vi var sexton år, och pratade om som om den vore en dokusåpa.

Den boken borde kunna lära mig något om engagerande karaktärer, och jag bestämde mig för att hitta den trots att det enda jag mindes var att författaren var brittisk och hade ett kort förnamn ”typ Sue eller Lucy”, att den svenska utgåvan hade rosa eller möjligen röda pärmar och att huvudpersonen brukade låna sin väninnas vigselring för att få känna sig älskad, dejtade två mycket olika killar och fann Den Stora Kärleken i den ena.

Jag googlade.
Och googlade.
Och googlade.

Sedan blev jag sur och lite orolig för att jag har blivit senil redan vid 34 års ålder.
Klickade upp messengerappen och frågade en gymnasiekompis om hon kom ihåg boken vi läste.
Fick svar inom tre sekunder.

Då köpte jag I valet och kvalet av Jane Green på Bokbörsen för 6 kronor, och fortsatte att oroa mig för att jag eventuellt har alzheimer.

Ska i alla fall försöka komma ihåg att hämta ut bokpaketet på posten efter jobbet idag.

Bild stulen från Tradera. (Där böcker ALLTID är dyrare än på Bokbörsen.se.)