Välj en sida

Har tidigare berättat om min inställning till ”religion och annat flum”, men underlät att nämna en hel rad andra, fullständigt irrationella vidskepligheter jag ägnar mig åt på mer eller mindre regelbunden basis.

Jag affirmerar till exempel jätteofta, liksom önsketänker väldigt koncentrerat på mål jag vill uppnå, för att jag tror att det hjälper mig att nå dem, och ibland när jag grubblar över något och vill ha något slags utomstående råd griper jag en slumpmässigt vald bok ur en av mina Ikea Billy-hyllor och slår upp den på en sida någonstans i mitten.
Ibland är det nästan spooky hur den typen av blädderroulette kan erbjuda tröst och vägledning, nya synvinklar och kloka inputs, men oftast distraherar det mig bara från grubblet och får mig att fly verkligheten med lite nedskrivet hittepå en stund i stället, och det funkar ju också.

  
(Karin Boye.)  

 
(Astrid Lindgren.)

 

(Angelo Poliziano.)

  
(Sjömilitär handbok från 1936.)