Jag blev så glad förra veckan när SVT outade att de planerar för en tredje säsong av Vår tid är nu, eftersom det är en av de bästa dramaserier jag har sett.

Jag uppskattar fiktion som behandlar klassperspektiv och familjerelationer, och är dessutom väldigt förtjust i den moderelaterade bonus Vår tid är nu bjuder på i fråga om kläder och frisyrer.

Handlingen i serien kan dock sägas vara något förutsägbar, och jag utgår från att Ninas dotter Christina, som föll ut genom ett fönster i Djursholmsvillan i senaste avsnittets slutscen klarade livhanken, men att hennes eventuella skador bäddar för storkonflikt mellan makarna Rehnskiöld och ett allmänt ifrågasättande av Ninas lämplighet som förälder, ett uppdagande av en av huvudpersonernas omfattande missbruk.

I övrigt ser jag fram emot att Källarmästaren ska göra bort sig och sina oärliga maktmetoder ordentligt, helst i samband med kuckelurande med den tokiga överstinnan, och att Maggan ska göra facklig karriär (även om det sistnämnda känns lite tillgjort, sökt liksom, och jag hellre hade sett mer av just den karaktärens kamp för att få ihop sitt familjeliv och bli fri från det förtryck tidens trångsynthet ålägger hennes sexuella läggning).

Gillar verkligen Vår tid är nu, och kommer att fortsätta följa den samtliga säsonger.