Stal en blogglista om kläder, detta kontroversiella ämne, här.

1. Var köper du dina kläder?
Helst i Zalandoappen, men annars på andra webbsidor eller i appar (som Footway eller Ebay) eller i större varuhus.
Jag kan hitta snygga kläder överallt, på Target lika väl som på Mathilde, men på senare tid har jag slutat att handla på Primark, H&M och liknande kedjor av världsförbättrarskäl (och för att jag har råd att göra andra val due to hårt arbete).

2. Vad har du helst på dig när du ska ut å dansa?
Går aldrig, och då menar jag aldrig, ”ut å dansar”.
Men jag anpassar alltid min klädsel efter tillfälle och omgivning. Om jag ska hänga med en kompis på kvällen och typ gå på bio har jag jeans, V-ringad enkel tröja och bylsig sjal, sköna sneakers, om det är formell middag har jag kavaj och trettoncentimetersklackar, möjligen en dyr knälång klänning.

3. Vad sover du i?
Nattlinne på sommaren, pyjamasbyxor och T-shirt på vintern, ibland varma sockor och en luvtröja.

4. Hur ofta köper du kläder?
Vet att det är tabubelagt och något som man blir dömd för, men verkligen hela tiden.
Jag har alltid nya kläder.
Beställer från Zalando ett par gånger i månaden, och spontanshoppar då och då något som jag råkar se på internet eller på någon jag känner.
Inför varje ny årstid/säsong, helst i samband med någon rea, brukar jag göra ett storinköp av sådant som jag kan behöva de närmaste månaderna.
Budgeterar ca 6000 kronor i månaden för kläder och skönhet. (Inkluderat frisörbesök och nagelfix hos proffs.)
Kan göra det eftersom jag inte har barn, billån eller några andra tråkutgifter.

5. Vad är den mest störiga artikeln du har i din garderob?
Trötta urtvättade H&M-t-shirts som jag sover och tränar i.

6. Vad gör du med kläder som du inte använder?
Rensar ut dem och skänker dem till Stadsmissionen om jag inte bedömer att andrahandsvärdet är tillräckligt högt för att sälja dem på Tradera.

7. Vilka plagg har du alltid svårt att hitta?
Jeans. Men bara för att jag är extremt picky med dem (och alla andra kläder) och inte nöjer mig med mindre än perfektion.

8. Vad känner du dig snygg i?
Höga klackar och plagg med markerad midja.

9. Vad undviker du i klädväg?
Korta kjolar. Det ger ett oseriöst intryck på ett helt annat sätt än en djup urringning, och jag gillar inte hur mina knän ser ut.

10. Vad saknar du i din garderob?
En riktigt grym skinnjacka. Gjorde mig förhastat av med min högt älskade Rock & Blue-jacka som fick mig att känna mig som Lisbeth Salander och var min trogne följeslagare under flera år. Letar efter en bra ersättare just nu och lutar åt en Jofama by Caroline Roxy, version 1.
Söker också en kortärmad jumpsuit i denim.


Jag har en väldigt emotionell inställning till mina kläder.
Varje plagg och accessoar betyder något för mig liksom, och jag ångrar fortfarande att jag gjorde mig av med mina distressed Ralph Lauren-hängseljeans och min Mulberry Roxanne-väska, saknar dem som man kan sakna delar av sig själv som har gått förlorade.
Jag känner mig inspirerad, trygg och glad när jag är nöjd med min klädsel, och jag tittar väldigt mycket på hur andra väljer att klä sig, vad som syns i skyltfönster och på webbanners.
Just nu har jag en ordentlig crush på de här klackarna, och överväger att inleda en relation med skinnjackan på bilden, efter en testperiod under vilken den måste visa sig värdig, dra till sig många blickar och vara skön att hänga med och så.
I en del kretsar är min kärlek till nya kläder föremål för uttalad undran och dömande åsikter, men jag förstod för ganska länge sedan att kommentarer kring vad andras saker kostar är ett uttryck för avundsjuka i kombination med dålig uppfostran.
En del kvinns i min ålder spenderar större delen av sina inkomster på cigaretter, fejkögonfransar, alkohol och inredning, men jag föredrar böcker, kläder och ledigheter när jag har avsatt 20% av månadslönen till sparkontot. Sådant är var och ens ensak liksom.