Välj en sida

”Hell is repetition” sa en vän till mig nyligen, när vi talade om att jag gärna läser samma böcker och ser samma filmer flera gånger, och hen undrade hur jag står ut med det.
Jag försökte förklara att jag inte bara står ut med det, utan verkligen njuter av det, för när det gäller bra böcker tycker jag alltid att det finns något nytt att upptäcka mellan raderna andra eller sextonde gången man återvänder till dem, och precis som karaktärer i filmer kan romanfigurer bli som kompisar till mig, som jag tycker om att återse då och då, inte vill förpassa ur mitt liv för alltid bara för att uppföljarstories lyser med sin frånvaro.
Och jag har älskat One of us av Joan Osborne sedan allra första gången jag hörde den, någon gång i tidiga tonåren, och har säkert hört den en miljon gånger sedan dess utan att tröttna.
Den gör mig både glad och ledsen och dämpad och upprymd, tankfull och behagligt avkopplad, allt på samma gång, och idag ligger den på repeat i mina Spotifylurar.
Bra grejor tål att upprepas liksom…