Började nyss kolla nya säsongen av Gift vid första ögonkastet, och såg hur en av kvinnorna som intervjuades av panelen fick frågan om hur smart, snygg och charmig hon var på en skala mellan 1 och 10.

Hon tvekade ganska länge, vilket möjligen tydde på att hon överskattade sin smarthet, eller bara att hon inte kände sig själv särskilt väl.

Jag kan svara å mina vägnar, blixtsnabbt.

Jag är åtta smart, sju (möjligen 6,5) snygg och knappt fyra charmig.

Vidare är jag tio kreativ, nio stresstålig, nio situationsmedveten, tio artig/väluppfostrad, tio arbetsam och fem lättirriterad.

Bottennoterar en tvåa på belevad-skalan och en svag trea på hushållsskillad (klarar hjälpligt att hålla hemmet rent och till och med att laga köttbullar någon gång ibland, men totalvägrar strykning och att sy i knappar).

Jag tror att det är avgörande att ha god självkännedom för att kunna trivas tillsammans med den man är kär i.
Det hjälper en att upprätthålla sin identitet och inte gå helt förlorad i tvåsamheten som jag upplevde att ”alla andra” gjorde i perioder när jag var yngre.


Och så här ser jag ut, när jag har lindat in mig i en marockansk sjal och försöker knäcka en svår nöt på datorns skärm. Sju, va? Ett par år till i alla fall, tills linjerna mellan näsan och munnen har blivit lite djupare, om man tänker bort mitt-i-natten-mascarakladdet och ärret i mungipan?