Jag tänkte svara på frågorna i den här listan som dök upp när jag i vanlig ordning googlade ”blogglistor”.
För att underhålla er, kamrater, och för att jag tycker att det är viktigt att tänka positivt, gärna vill uppmana andra att också försöka göra det.

1. Fem saker jag är bra på:
Att passa tider (men det borde alla vara, för det är inte särskilt svårt), att baka chokladkaka (råkar ju ha ett pålitligt recept) och tänka logiskt.
Jag är också bra på det som kallas judge of character och kan på bara några minuter (sekunder ibland) avgöra vad det är för slags människa jag har framför mig. Det beror på en särskild sorts intelligens som delvis är en begåvning ärvd i det mest slumpmässiga av genlotterier, delvis har utvecklats under intensiva vistelser på många olika arbetsplatser och i många olika sociala sammanhang.
Och så har jag ett ganska schyst bollsinne.

2. Fem saker jag älskar med min kropp/mitt utseende:
Den här grubblade jag jättelänge över med fingrarna vilande på tangentbordet, men sedan kom jag på att jag är nöjd med att mina boobs är en naturlig D-kupa, och att jag är väldigt glad över att min hy är i det närmaste problemfri numera, inte plågar mig med extrema acneutbrott som jag led av långt över tjugoårsåldern.
I övrigt gillar jag väl att inte ha problem med vikten, även om jag ofta har inbillat mig att jag har varit en knubbis. (På bilden nedan, från 2009, tyckte jag att jag var ”jätteflubbig” när det begav sig. Yeah, right…)
Och jag gillar min nya frisyr.
Tycker att jag passar i glasögon också, så där som inte alla människor gör.3. Fem saker jag är stolt över:
Min självständighet.
Jag fixar alltid allting själv, har aldrig haft curling hemifrån eller någon annan form av draghjälp vad gäller boende, jobb, utbildning och ekonomi. It’s all me.
Och böckerna, är jag stolt över, för böckerna om Tebbe är bra. Varje gång jag får höra det växer jag en decimeter, eftersom jag vet att det är sant (trots de återkommande självförtroendekriserna).
Tre grejor till skulle ta hela dagen att komma på. Ger upp, sätter punkt. Tycker att det räcker.4. Fem saker jag är tacksam över:
-Min hälsa
(Det är orättvist som fan att en del blir sjuka och andra inte, men jag är verkligen glad att jag är frisk som en nötkärna, tänker aktivt på det och på vilken ynnest det är, varje dag.)
-Min sambo
(Kan inte haja ibland, vilken enorm tur jag har som har träffat honom, min bättre halva. Känner mig löjligt priviligerad.)
Jobbet
Talade med en kompis om det för ett tag sedan, när samtalet gled in på händelser och omständigheter som har spelat störst roll för hur vi lever våra liv.
För min del har det varit avgörande i alla avseenden att jag hittade en fast anställning med trygga villkor som funkade för mig, och att jag sedan fick chansen att vidareutvecklas på arbetsplatsen och hamna i den roll jag har idag, där jag trivs som aldrig förr.
Har verkligen haft turen att hamna på en riktigt awesome arbetsplats med en schyst företagskultur och fantastiska kollegor.
-Min familj
Min kärnfamilj med två ansvarstagande föräldrar och tre levnadsglada syskon utgör en stabil bakgrund som är få förunnat.
-Mitt hem
Både i bemärkelsen mina kvadratmeter tak över huvudet innehållande böcker, Netflix och middagsbord, och i bemärkelsen hemland, som är en fri demokrati med yttrandefrihet och tryckfrihet reglerad i grundlag, där jämlikhet råder i de allra flesta avseenden och jag åtnjuter de medborgerliga rättigheter som allt för många månniskor tar för givna som om det inte fanns något annat.

Och efter att ha fullföljt den här listan, med allt det positiva, tänkte jag bjuppa på motsatsen.
Enjoy!

1. Fem saker jag är dålig på:
Att ha tålamod med vuxna människors trams, att laga mat, att föra mig med cläss på fancy tillställningar utan att bli apnervös och alldeles svettig eller crazy irriterad, att utföra en mer avancerad makeup än min standard ”mineralfoundation-rouge-mascara-läppbalsam”, att hålla mina åsikter för mig själv.

2. Fem saker jag avskyr med min kropp/mitt utseende:
Mina rysligt dåliga hållning med framåtrotation i axlarna och ojämnt belastade höfter.
Mina torrfnasiga händer och fötter som jag alltid glömmer att smörja in.
Tröttstrecken under ögonen som är olika framträdande vid olika tidpunkter men har funnits i mitt ansikte som ett ålderstecken ända sedan jag var 18-19 någonting.
Kommer inte på två till just nu, men det gör jag säkert nästa gång jag ser mig själv i spegeln.

3. Fem saker jag skäms över:
Att jag grät på jobbet en gång för några år sedan. (Till mitt försvar var jag mycket ung och under enormt hög belastning. Men jag skäms ändå. Mycket.)
Att jag nästan alltid pratar och skrattar lite för högt och inte upptäcker det förrän lite för sent.
Att jag har svårt att dölja mina känslor när jag ogillar en annan människa starkt. Det är barnsligt.
Att jag är ruggigt långsint, kommer ihåg gamla oförrätter som en elefant eller ponny.
Att jag ibland får hastiga blodtrycksfall och svimmar in public. Det är ohyggligt pinsamt, även om jag återhämtar mig snabbt och oftast lämnar platsen springande.

4. Fem saker som stör mig/grämer mig:
Att jag aldrig, trots idogt hemnetsurfande, tycks hitta det perfekta boendet.
Att så många människor i världen får missköta sina jobb och sabotera för sina arbetsgivare, kunder och kollegor utan repressalier, trots att arbetsförmedlingen är full av duktiga, arbetsamma människor.
Att mina böcker ännu inte säljer i lika stora upplagor som Jan Guillous.
Att jag missade förra veckans gymträning med min PT due to tidsbrist trots att jag inte har barn eller något annat svårhanterligt stressmoment i mitt liv. Det får mig att känna mig förklenad och förtappad.
Att jag slarvade med att gå genom posten nyligen och därför betalade en räkning en dag för sent. Det har aldrig hänt förut (och kommer jävlar i mig aldrig att hända igen) men fick mig att känna mig som en mycket dålig, oansvarig människa.

Och när jag utbildade mig till journalist fick jag lära mig att man alltid ska avsluta en nyhetssändning med något varmt och gulligt, typ Skansens björnungar eller någon som slår världsrekord i undervattensschack, så det här inlägget, med sina ups and downs, kommer att avslutas med ett stycke glädjande statistisk information.
Bloggen på EvaEmma.com utökade sitt dagliga unika besökssnitt med nästan 50% under 2016, och kurvan visar en jämn, stabil stigning som tycks fortsätta in i 2017.


Stort tack ska ni ha, alla som klickar er hit och läser vad författaren bakom böckerna om Tebbe är för en typ egentligen!

En selfie från när jag var på väg till Norge för några veckor sedan.