Idag vaknade jag med en dunderförkylning pulserande bakom ansiktet, men var glad ändå eftersom det var dagen för Astrid Lindgrenkonferensen (på det som skulle ha varit Sveriges främsta författarinnas 110-årsdag om hon hade levt lika länge som människor födda 2017 sägs kunna göra).

Tog mig till Kulturhuset således, och träffade några bekanta, lyssnade till en alldeles fantastisk föreläsning av Ola Rosling som kopplade Astrid Lindgrens sagokaraktärer till fattigdomsbegreppen i världen genom tiderna.

David Lagercrantz talade också, men han var plump, självgod och allmänt pinsam, så jag har inte mer än så att säga om hans framträdande.

Jag uppskattade dock att höra Thomas Alfredsson berätta om arbetet med sin nyskapande Bröderna Lejonhjärtafilm, och till lunch fick jag en god laxwrap.

En bra dag, på det stora hela, och ikväll ämnar jag skrämma min förkylning på flykten med wasabi, ingefära (inbäddat i en rejäl portion sushi) och nya avsnittet av Vår tid är nu.